Gå til indhold

Flere og mere fleksible eliteuddannelser

03. april 2009
Videnskabsminister Helge Sander har godkendt 20 nye eliteforløb på universiteterne.
– Vi skal satse på eliteuddannelser, så de dygtigste får endnu bedre muligheder for at udvikle sig. Landets universiteter skal kunne tilbyde undervisning på højere niveau. Eliteuddannelserne er en væsentlig forudsætning for at sikre det, siger videnskabsminister Helge Sander.

De første eliteuddannelser blev udbudt sidste år. Her blev otte to-årige kandidatuddannelser og fire erhvervsorienterede eliteforløb godkendt. Nu er ordningen udvidet til også at omfatte moduler på 20 til 30 ECTS-points svarende til ca. et semester. Derved kan forskellige modeller for eliteuddannelserne nu blive prøvet af.

– Vi har imødekommet universiteternes ønske om at skabe mere fleksible eliteuddannelser, så flere unge kan få eliteelementer ind i deres uddannelse. Jeg er sikker på, at det vil blive til gavn for både de studerende, universiteterne og samfundet, siger Helge Sander.

Foreløbigt har både universiteternes og de studerendes tilbagemeldinger på eliteuddannelserne været positive. Blandt andet oplever flere universiteter en stor interesse fra udenlandske studerende.

– Jeg glæder mig over, at erfaringer med eliteuddannelser det sidste år har været positive. Nu får vi afprøvet forskellige modeller, og jeg håber, at vi kan gøre eliteuddannelser til en permanent del af det danske uddannelsessystem, siger Helge Sander.

For yderligere information om Eliteuddannelserne kan kontorchef Søren Nedergaard fra Universitets- og Bygningsstyrelsen kan kontaktes på 7226 5600 eller .">.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

[Pressemeddelelsen indeholdt links til sider, som ikke længere er aktive. Disse links er fjernet fra pressemeddelelsen]

Handlinger tilknyttet webside