Gå til indhold

Flot andenplads til Danmark

28. april 2009
I det europæiske samarbejde om videregående uddannelser ligger Danmark helt i front. På en ministerkonference i Belgien er målene for samarbejdet frem til 2020 blevet fastlagt.

Danmark er med helt fremme, når det gælder opfyldelsen af målsætningerne i det europæiske samarbejde om videregående uddannelser.

På den europæiske ministerkonference uden for Bruxelles i dag, tirsdag den 28. april, er ranglisten over deltagerlandenes indsats præsenteret:

Danmark ligger på en andenplads efter Skotland og foran Sverige, der er nr. 3 blandt de deltagende 46 lande.

I fælleserklæringen fra ministerkonferencen sætter medlemslandene nye mål for samarbejdet frem til 2020. Blandt andet skal landene:

  • sætte ambitiøse mål for andelen af studerende, forskere og undervisere, som skal på udlandsophold
  • sætte konkrete mål for lige adgang til videregående uddannelser og dermed arbejde for at bryde den sociale arv
  • sikre, at de videregående uddannelser giver de studerende de relevante kompetencer, som er nødvendige på et arbejdsmarked under forandring
– Det er godt, at vi er blevet enige om nye mål for samarbejdet frem til 2020. Vi vil gerne sikre bedre mobilitet for studerende og forskere og gøre de europæiske uddannelser mere attraktive for studerende og forskere fra andre verdensdele. Det er væsentlige initiativer for at styrke Europa som videnregion, siger videnskabsminister Helge Sander.

I Danmark har det såkaldte Bologna-samarbejde blandt andet medført en ny uddannelsesstruktur med tre niveauer – bachelor, kandidat og ph.d.

Handlinger tilknyttet webside