Gå til indhold

International succés for dansk e-læring

19. marts 2009
Dansk e-uddannelse i klimaforandringer trækker deltagere fra hele verden. Som klimaeksperter skal de rådgive beslutningstagere og håndtere kommende klimaforandringer.

60 deltagere fra 25 lande udgør første hold studerende på Københavns Universitet, der uddanner sig på nettet som klimaeksperter. Underviserne omfatter bl.a. medlemmer af FN's klimapanel og uddanner eksperter, som kan rådgive politikere og andre beslutningstagere.

– Den internationale succés for Climate Change-kurset på Københavns Universitet er en god og tiltrængt opmuntring for dansk e-læring, der har haft svært ved at slå igennem på linie med blandt andet e-handel, siger videnskabsminister Helge Sander.
– For det første har vi brug for at uddanne klimaeksperter, der kan tage hånd om udfordringerne over alt på kloden. Og for det andet vil andre danske universiteter forhåbentlig lade sig inspirere af denne succés med forskningsbaseret og pædagogisk internet-undervisning med international appel.

Uddannelsen er støttet af Videnskabsministeriets udviklingspulje til e-læring på universiteterne. Deltagerne kommer fra en række afrikanske og asiatiske lande, fra Australien, Rusland og Ukraine samt fra Nordamerika, Skandinavien og de øvrige europæiske lande.

Kun online-undervisning

Det tværvidenskabelige online-kursus om klimaforandringer er internationalt set banebrydende. "Climate Change Impacts, Adaptation and Mitigation" udbydes af Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Uddannelsen har fokus på, hvordan vi forebygger og reducerer klimaforandringer, og hvordan vi bedst tilpasser os kommende klimaforandringer og et ændret klima. Undervisningen afvikles udelukkende online. Derfor har det ingen betydning, hvor i verden de studerende og underviserne befinder sig, når de skal deltage i uddannelsen. Det kræver blot, at de har adgang til internettet.


For yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander, kontakt informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

For yderligere information om klimaekspert-uddannelsen kontakt Københavns Universitet, enten adjunkt Christian Bugge Henriksen, tlf.: 2245 2329, cbh@life.ku.dkeller professor John R. Porter, tlf.: 2652 1484, jrp@life.ku.dk.

For yderligere information om Videnskabsministeriets udviklingspulje til e-læringsprojekter på universiteterne, kontakt IT- og Telestyrelsen, fuldmægtig Niels Andreasen, tlf.: 3545 0208, na@itst.dk.

Handlinger tilknyttet webside