Gå til indhold

Klimakonferencen: Klimastipendiaterne er landet

31. august 2009
Udviklingsminister Ulla Tørnæs og videnskabsminister Helge Sander byder velkommen til klimastipendiater fra hele verden.

Modtagerne af COP15 klimastipendierne er nu kommet til Danmark fra hele verden. Det vil blive markeret med en velkomst ved udviklingsminister Ulla Tørnæs og videnskabsminister Helge Sander, tirsdag den 1. september kl. 11.30 i Café Væksthuset, Bülowsvej 17 på Frederiksberg.

Klimastipendierne er oprettet for de midler, man har sparet med regeringens beslutning om ikke at uddele de sædvanlige gaver og konference-materialer til deltagerne i klimakonferencen.

Erfaringen viser, at gaverne alligevel ofte ender i skraldespande på hoteller og konferencecentre. Når det drejer sig om 15.000 deltagere, er der både økonomisk, miljø- og ressourcemæssigt tale om en betydelig regning.

De ca. 4 mio. kr., som man dermed har sparet, vil i stedet finansiere rejser, ophold og to års klimastudier på fem danske universiteter for 11 unge studerende. De fleste kommer fra udviklingslandene, der står med helt særlige udfordringer i forbindelse med klimaforandringerne.

Med over 800 ansøgere fra hele verden har klimastipendierne skærpet opmærksomheden om Danmark som et attraktivt uddannelsesland.


For yderligere oplysninger kontakt: chefkonsulent Nis Gellert, Udenrigsministeriet, tlf.: 3392 0277.

Presserådgiver Charlotte Jespersen, udviklingsministeren, mob. 5077 8614.

International rådgiver Susanne Suhr Andersen, CIRIUS, tlf.: 3392 6244.

Informationschef Allan Boldt, Videnskabsministeriet, tlf.: 3392 9739.

Efter ministrenes velkomst vil der være mulighed for at lave interviews og billeder i Væksthuset og den omkransende have. Ud over de klimastuderende og ministrene vil pressen kunne møde repræsentanter for de deltagende universiteter og ambassader. Der vil være sandwich og forfriskninger.

Handlinger tilknyttet webside