Gå til indhold

Markant fremgang på 62 procent for videnspredning

05. november 2009
Fra 2007 til 2008 er antallet af virksomheder i innovationsnetværk steget med over 60 procent. Samtidig stiger udbyttet: Der er målbar effekt af netværksdeltagelsen hos 30 procent flere virksomheder end tidligere.
– De sidste par år har et stærkt stigende antal virksomheder meldt sig som deltagere i Videnskabsministeriets innovationsnetværk. Krisen har øjensynlig forstærket tendensen. Det er positivt, for erfaringerne viser, at virksomheder, der forsker og udvikler, kommer bedre gennem krisen, siger Helge Sander.

Videnskabsministeren hæfter sig ved markante fremgange for innovationsnetværkene på flere områder, bl.a. deltog langt flere virksomheder i netværksaktiviteterne. Mere end 3.900 virksomheder deltog i 2008, hvilket svarer til en stigning på hele 62 procent i forhold til året før. To tredjedele af virksomhederne er små eller mellemstore virksomheder.

Stadig flere virksomheder angiver også en målbar effekt af netværksdeltagelsen. Sidste år gennemførte mere end 400 virksomheder innovationsprojekter i form af nye produkter, ydelser eller processer som følge af netværksaktiviteter, hvilket svarer til en stigning på 30 procent i forhold til året før.

Endnu flere – mere end 460 virksomheder – angiver, at de gennem innovationsnetværket har fået ideer og inspiration, som senere kan blive til nye produkter, ydelser eller processer. Opgørelserne fremgår af en uafhængig evaluering af de 23 nationale innovationsnetværks resultater og udviklingen for de seneste tre år.

– Netværkene fungerer som virksomhedernes indgang til forskere, studerende og andre virksomheder, der har viden, de har brug for i deres forsknings- og udviklingsarbejde. Offentlig-privat forskningssamarbejde er et område, som regeringen har skarpt fokus på, og disse innovationsnetværk og forsknings- og innovationsprojekter er med til at fremme dette, siger Helge Sander.

Yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander kan fås ved kontakt til informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

Yderligere information om performanceregnskabet eller innovationsnetværket fås ved kontakt til kontorchef Thomas Alslev Christensen, Forsknings- og Innovationsstyrelsen på tlf: 3392 9373, tac@fi.dk.

Handlinger tilknyttet webside