Gå til indhold

Milliardinvesteringer på universiteterne gøres klar lige efter nytår

28. december 2009
Seks milliarder kroner er på vej til universiteternes laboratorier. En arbejdsgruppe går efter nytår i gang med at kigge på, hvordan pengene skal fordeles.
– Rammerne skal være i orden, hvis vi vil have forskning og undervisning i topklasse. Jeg glæder mig derfor over, at universiteterne nu får mulighed for at modernisere laboratorierne, siger videnskabsminister Helge Sander.

Universiteterne har netop sendt investeringsplanerne ind til Videnskabsministeriet. Her kommer hvert universitet med deres bud på, hvad pengene skal gå til. Investeringsplanerne skal sammen med den såkaldte UNIlab-undersøgelse fra 2009 danne grundlaget for prioriteringen af milliardinvesteringen. Undersøgelsen er en tilstandsvurdering af universiteternes laboratorielokaler.

Efter planen skal universiteternes bestyrelsesformænd og videnskabsminister Helge Sander inden udgangen af januar underskrive kontrakterne for milliardinvesteringen.

– Det er i alles interesse, at renoveringsprojekterne kommer i gang hurtigst muligt, så forskere og studerende kan få glæde af moderniseringerne. Papirarbejdet skal gerne overstås i første halvdel af det nye år, så håndværkerne kan komme i gang på de enkelte fakulteter, siger Helge Sander.
– Moderniseringerne kommer til at strække sig over 6-7 år, så det er vigtigt, at vi får udarbejdet en realistisk investeringsplan straks efter nytår.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside