Gå til indhold

Ministeren tager imod – nu på universiteterne

03. december 2009
Den gode gamle ordning med ministerens træffetid genopstår nu i en ny form. Det er videnskabsminister Helge Sander, der tager ud på de otte universiteter og inviterer studerende og ansatte til at møde op.
– Jeg ønsker at komme i dialog med den enkelte studerende og forskere på de danske universiteter. De skal have en chance for direkte at komme med deres forslag og kommentarer til universitetsområdet. Jeg får mange input fra bestyrelserne, rektorerne og organisationerne, men som minister vil jeg også gerne have et billede af, hvad der rører sig blandt de enkelte ansatte og studerende, siger videnskabsminister Helge Sander.

Videnskabsministeren kommer forbi samtlige otte universiteter i begyndelsen af det nye år. Alle borgere får her mulighed for at møde uanmeldt op og få en snak med ham om, hvordan universiteterne fungerer.

– Som opfølgning på den nye universitetsevaluering er det ekstra interessant for mig at høre, hvad den enkelte har at sige. Træffetiden bliver således en del af høringsprocessen af evalueringen.

Den nye evalueringsrapport bliver offentliggjort torsdag den 3. december. I den vil et internationalt ekspertpanel komme med sine vurderinger af de danske universiteter – herunder forskningsfrihed, medbestemmelse og sammenlægningerne fra 2006.

De præcise tidspunkter for træffetid med ministeren på de enkelte universiteter er endnu ikke fastsat.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside