Gå til indhold

Sander: Større valgfrihed – ikke mindre uddannelse

23. april 2009
Det er ikke korrekt, når medier tager videnskabsminister Helge Sander til indtægt for, at danskerne skal uddanne sig mindre. Tværtimod har ministeren opfordret til større valgfrihed på universiteterne, og han forudser, at det vil få flere unge til at gå på universitetet.
– Jeg tror, der er mange unge, som ser bort fra en universitetsuddannelse, fordi de forventer, at den tager mindst fem år. Det er brandærgerligt, for uddannelsessystemet giver faktisk mulighed for, at man kan træde ud på arbejdsmarkedet med en bachelorgrad i hånden efter tre år for eventuelt at vende tilbage senere. Jeg tror, at flere ville søge ind på universitetet, hvis denne mulighed blev mere klar, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Selvfølgelig skal vi ikke uddanne os mindre. Vi har en klar målsætning om, at 50 procent af de unge skal have en videregående uddannelse i 2015, og jeg tror, vi kommer tættere på målet, hvis vi giver de unge større valgfrihed til at kombinere deres uddannelse, som de vil, siger Helge Sander.

Videnskabsministeren henviser til, at der i flere lande er tradition for, at man prøver kræfter med arbejdsmarkedet efter bacheloruddannelsen for eventuelt senere at vende tilbage til universitet og tage en kandidat- eller en mastergrad. Desuden er der flere stillinger, som ikke nødvendigvis kræver en egentlig kandidatgrad.

Udspillet om større fleksibilitet i uddannelserne fremgår af ministerens kapitel i debatbogen "Fremtidens universiteter", der i går udkom fra forlaget Gyldendal.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på mobiltelefon: 4082 8958 eller e-mail: nho@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside