Gå til indhold

Sander til kamp imod fup-universiteter

09. december 2009
Videnskabsminister Helge Sander ønsker universitets-titlen beskyttet for at komme diplom-fabrikker til livs.

Universitets-betegnelsen skal i fremtiden være beskyttet her i Danmark, så kun institutioner med lovhjemmel hertil kan anvende titlen.

– Vi kan ikke i Danmark acceptere 'fup-universiteter' og 'diplom-fabrikker,' Derfor vil jeg stille forslag i Folketinget om at ændre lovgivningen, så retten til at anvende titlen universitet fremover skal være beskyttet, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Dermed bliver det nemmere for de studerende at overskue uddannelsestilbuddene og undgå at bruge tid på og betale for ikke-kompetencegivende undervisning.
– Forhåbentlig kan initiativet også bidrage til at styrke udlandets i forvejen solide tillid til danske eksamenspapirer, når man absolut ikke behøver at være i tvivl om kvaliteten, hvis der er tale om et eksamenspapir fra et universitet i Danmark.

Yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander fås ved henvendelse til informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

Yderligere information om Videnskabsministeriets forslag til ændring af universitetsloven med hensyn til ovenstående fremgår af høringsportalen, www.hoeringsportalen.dk – yderligere spørgsmål kan rettes til fuldmægtig Allan Bunch, Juridisk-Administrativt Kontor, tlf.: 7226 5626, bunch@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside