Gå til indhold

Sander: Urimeligt over for universiteterne

27. oktober 2009
Videnskabsminister Helge Sander konstaterer med beklagelse og dyb bekymring, at oppositionen tager planerne om milliardinvesteringer i forskning, uddannelse og innovation som gidsel.
– Det er helt urimeligt, at socialdemokraterne og de radikale nu forsøger at blokere for milliardbevillinger til universiteter, forskning og innovation. Jeg er overrasket og bekymret for konsekvenserne, siger videnskabsminister Helge Sander i en kommentar til dagens forhandlingsrunde om fordelingen af globaliseringsmidlerne.
– Jeg finder det helt uansvarligt, at oppositionen tager milliardinvesteringer i Danmarks fremtid som gidsel, fordi de er uenige i et forslag fra regeringen om en omlægning af ungdomsydelsen som tilskyndelse til, at unge danskere skal være under uddannelse eller i job eller anden aktivitet.

Blokerer grøn forskningspakke og milliardplan for laboratorierne

– Vi står ganske få uger fra FN's klimatopmøde og med en klokkeklar ambition om at gøre Danmark til et førende videncenter på netop klimaområdet. Regeringen vil investere ca. 700 mio. kr. i en samlet grøn forskningspakke – men socialdemokraterne og de radikale blokerer nu for denne pakke.  
– Under en økonomisk krise er det særligt vigtigt, at vi gør det endnu lettere at få nye ideer omsat til vækst og nye arbejdspladser. Derfor har vi lagt op til flere midler til videnspredning, f.eks. til GTS-institutterne. Også disse initiativer er nu sat på stand-by.
– Tilsvarende sker med hensyn til en milliardplan for renovering af universiteternes laboratorier, som har fået bred opbakning fra universiteterne. Alle er enige om, at renoveringsplanen til seks mia. kr. er hårdt tiltrængt og meget væsentlig både for uddannelserne og forskningsmiljøerne. Men det gør åbenbart ikke indtryk på oppositionen.

Yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander fås ved kontakt til informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside