Gå til indhold

Stor geografisk spredning af nye ErhvervsPhD-projekter

22. januar 2009
Antallet af nye ErhvervsPhD-studerende satte rekord i 2008. Næsten hver anden af dem findes uden for hovedstadsområdet, der for tre år siden var hjemegn for fire ud af fem nye projekter.

Antallet af nye ErhvervsPhD-studerende sætter ny rekord med 119 godkendte projekter i 2008, og den geografiske spredning er markant større end tidligere år.

For tre år siden var det kun hver femte virksomhed i ErhvervsPhD-ordningen, som lå uden for hovedstadsområdet. Sidste år var det knap hver anden.

– Især på Sjælland og i Midtjylland har virksomhederne det seneste år fået øjnene op for de gode muligheder med ErhvervsPhD-projekter. Det er meget glædeligt, for erfaringerne viser, at projekterne både er en fordel for de studerende og for virksomhederne, siger videnskabsminister Helge Sander.

Behov for flere kvinder og større faglig bredde

Fordelingen af nye projekter i 2008 peger dog også på et par mindre velkomne udviklingstendenser:

  • De små og mellemstore virksomheder står kun for en beskeden vækst i antal, hvorfor de ikke helt kan fastholde deres andel fra 2007.
  • Kun hver tredje af de nye ErhvervsPhD-studerende er kvinder, en tilbagegang fra forrige år, hvor knap 47 procent af de nye var kvinder.
  • Knap hver tredje godkendte projekt i 2007 var inden for humaniora eller samfundsvidenskab, i 2008 faldt denne andel til hver fjerde.
– Vi styrker informationsindsatsen over for de målgrupper, som ikke har kunnet følge trop: De små og mellemstore virksomheder samt de humanistiske og samfundsvidenskabelige og de kvindelige kandidater, siger Helge Sander.

Blandt andet blev der for nylig holdt to større arrangementer på CBS i København og Handelshøjskolen ved Aarhus Universitet med fokus på de samfundsvidenskabelige kandidater og mulige virksomhedspartnere.


Yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander ved kontakt til Videnskabsministeriets informationschef Allan Boldt, 3392 9739, abo@vtu.dk
Yderligere information om ErhvervsPhD-ordningen, kontakt Forsknings- og Innovationsstyrelsen, kontorchef Carsten Aabo, 3544 6373, caa@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside