Gå til indhold

Stor stigning i søgningen til universiteterne

21. april 2009
Markant flere unge har 15. marts i år søgt ind på universiteterne. Efter et fald sidste år, er niveauet nu cirka oppe på 2007-niveau.
– Det er glædeligt, at så mange unge vælger at søge optagelse på en uddannelse. Det er nødvendigt for vores vidensamfund at flere unge tager en universitetsuddannelse, siger videnskabsminister Helge Sander.

I alt har 11.441 unge i år søgt ind per 15. marts. Det er 23 procent flere end ved samme tid sidste år. Hovedparten af ansøgerne søger optagelse via kvote 2 eller med et udenlandsk adgangsbevis.

– Jeg er glad for væksten i søgningstallene. Jeg håber, de er en indikation på, at vi får en tilsvarende vækst i det samlede ansøgningstal til sommer, siger Helge Sander.

Mest markant fremgang har landets to største universiteter, Århus og Københavns Universitet, oplevet. Her har været en fremgang på henholdsvis 39 og 35 procent. Som det eneste universitet har Roskilde Universitet en tilbagegang på ni procent.

Det er især de sundhedsvidenskabelige og samfundsvidenskabelige uddannelser, som har fået flere ansøgere. Alle hovedområder – undtagen teknisk videnskab – har dog en pæn fremgang i forhold til sidste år.

– Uddannelse åbner døre til at få et spændende arbejde, til at møde andre unge, til udlandsophold og til en verden af viden. Derfor håber jeg, at de unge, som ikke allerede har sendt en ansøgning, vil gøre det inden 5. juli, så de kan få del i de mange muligheder, siger Helge Sander.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

[Pressemeddelelsen har indeholdt links til sider, som ikke længere er aktive. Disse links er fjernet fra pressemeddelelsen. Se i stedet:]

Handlinger tilknyttet webside