Gå til indhold

Tre mio. ekstra til udenlandske studerende på universiteter

27. marts 2009
Videnskabsminister Helge Sander giver tre mio. ekstra til fripladser og stipendier, så danske universiteter også fremover kan tiltrække studerende fra tredjelande til Erasmus Mundus uddannelser.

En ekstrabevilling på tre mio. kr. til stipendier og fripladser skal sikre, at danske universiteter også fremover kan tiltrække dygtige studerende fra lande uden for EU/EØS-området.

– Regeringen har som klar målsætning, at vi skal kunne tiltrække de dygtigste studerende fra hele verden. Efter ønske fra universiteterne giver vi derfor en ekstrabevilling og sikrer et mere fleksibelt regelgrundlag, siger videnskabsminister Helge Sander.

Merbevillingen på tre mio. kr. suppleres med lovforslaget om at indføre fleksible stipendier, så universiteterne har mulighed for at dække hele eller dele af tredjelandsstuderendes studieafgift – den kan blandt bruges på Erasmus Mundus uddannelser.

EU har indført en maksimumsgrænse på 60.000 kr. om året for den andel af EU-stipendier til studerende fra tredjelande, der må gå til dækning af studieafgifter. Da nogle danske uddannelser har en højere studieafgift, skal universiteterne selv dække den resterende del af studieafgiften.

Med de ekstra penge til fleksible stipendier har universiteterne nu mulighed for at dække merudgiften, og derved fortsat tiltrække dygtige studerende fra udlandet til deres Erasmus Mundus uddannelser.

Pengene kommer fra en omdisponering inden for Videnskabsministeriets ramme, således at der afsættes yderligere tre mio. kr. til ordningen i 2009. Det forventes, at forhandlinger om en tilsvarende bevilling i de kommende år vil indgå i de årlige finanslovsforhandlinger.

Handlinger tilknyttet webside