Gå til indhold

Ugens tal: Danmark frontfigur i international miljø- og klimaforskning

17. december 2009
Mens FN's klimatopmøde afholdes i København, viser nye tal, at danske forskere og virksomheder placerer sig helt fremme i konkurrencen om EU's forskningsmidler på miljø- og klimaområdet. Videnskabsministeren glæder sig over den danske placering på det grønne forskningsområde.

Danmark modtager det næststørste EU-tilskud målt pr. indbygger inden for EU's forskningsprogram for miljø og klimaændringer. Det betyder i runde tal, at Danmark siden 2007 har hentet 220 millioner kroner fra EU til at fremme dansk forskning og teknologisk udvikling inden for miljø og klima. Og hvert tredje projekt har en dansk deltager på holdet.

Det viser et særudtræk, som Videnskabsministeriet har foretaget på baggrund af de seneste tal fra Europa-Kommissionen om bl.a. den danske deltagelse i EU's forskningsprogram.

– Som vært for FN's klimatopmøde i København er det positivt, at Danmark fremstår som en nation, der er langt fremme med grøn forskning, og som derved kan bidrage aktivt til løsningen af verdens klimaudfordringer. De nye tal er med til at dokumentere vores stærke position på miljøområdet, siger videnskabsminister Helge Sander.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på tlf.: 4082 8958 eller e-mail: nho@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside