Gå til indhold

Videnskabsministeriet skærer en fjerdedel af strømforbrug

16. december 2009
Efter et års elspare-initiativer er der skåret 23 procent af det årlige elforbrug. Videnskabsminister Helge Sander håber, at man kan komme endnu længere med elbesparelserne.
– Videnskabsministeriet tager kampen mod klimaforandringerne seriøst. Det er nyttigt her under klimakonferencen at kunne vise, at det i praksis er muligt at foretage store elbesparelser med grøn it og andre initiativer, siger videnskabsminister Helge Sander.

Som en del af videnskabsministerens "Handlingsplan for grøn it i Danmark" fik Videnskabsministeriet til opgave at vise, at det er muligt at opnå betydelige elbesparelser.

Besparelsen på 23 procent af det årlige elforbrug er opnået ved at gennemføre en række konkrete ændringer af belysning, ventilationsanlæg, køleanlæg, pumper og lignende.

Videnskabsministeriet og tilknyttede styrelser køber endvidere bærbare computere, når der er behov for nyanskaffelser, i stedet for de stationære, som bruger mere strøm. Der har endvidere været en projektkonkurrence blandt medarbejderne om gode ideer til at nedbringe energiforbruget.

Videnskabsministeriet havde et mål om i første omgang at reducere elforbruget med 10-20 procent. Det viste sig dog under gennemførelsen af energispareinitiativerne, at det var muligt at lukke ned for en ældre nødstrømsgenerator, som ikke længere tages i brug.

– Det er et godt eksempel på, at når man gennemgår elforbruget med en tættekam kommer der både uventede og mere forudsigelige besparelsesmuligheder på bordet, siger Helge Sander. Videnskabsministeriet vil også fremover spare el:
– Det er klart, at vi meget gerne vil endnu længere ned i elforbrug. Men de store, 'nemme' besparelser, har vi nok hentet i første omgang, siger Helge Sander.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem Videnskabsministeriets informationschef, Allan Boldt, abo@vtu.dk, tlf.: 3392 9739.

Yderligere information om energibesparelserne kan fås hos ministeriets energikoordinator Jens Rømer Olsen, jro@ubst.dk, tlf.: 3545 1251.

Handlinger tilknyttet webside