Gå til indhold

Eske Willerslev modtager Forsknings- kommunikationsprisen 2011

28. april 2011
Den verdenskendte biologiprofessor får prisen for at formidle sine banebrydende DNA-opdagelser på en spændende og engagerende måde.

Hans forskning har ændret vores opfattelse af fortiden: Han har kortlagt indvandringen til Nordamerika, fundet 150.000 år gammel skov under den grønlandske indlandsis og påvist en halv million år gammelt liv i Sibiriens tundra.

Ved at videreudvikle dna-analyser har Willerslev gjort revolutionerende opdagelser inden for evolutionsbiologien på nyt såvel som på fortidigt materiale.

39-årige Eske Willerslev er en verdensstjerne inden for den naturvidenskabelige forskning og blev i år tildelt den danske EliteForsk-pris. Men ikke nok med, at han er en dygtig forsker, han er også enestående til at formidle sine opdagelser til et bredt publikum.

Derfor modtager han i år Videnskabsministeriets formidlingspris, Forskningskommunikationsprisen, på 100.000 kroner. Prisen uddeles hvert år til en forsker, der gennem vedkommende formidling formår at skabe bred opmærksomhed om sin forskning.

– Eske Willerslev formidler sine forskningsresultater på en klar og letforståelig måde, der kan forstås af alle uanset faglige forudsætninger. Med sine fantastiske kommunikationsevner gør han sin forskning levende og viser, hvorfor naturvidenskabelig forskning er spændende og har betydning for os alle, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Eske Willerslev, som er professor på Københavns Universitet, brager ofte igennem på skærmen eller i radioen og vækker sine resultater og opdagelser til live på en måde, der pirrer vores nysgerrighed. Han har gennem sin engagerede kommunikation formået at skabe stor opmærksomhed om sin forskning, både i Danmark og i udlandet.

Udover at Eske Willerslev fremstår som en fremragende kommunikator og formidler, når han optræder i medierne, har han også lavet dokumentarfilm og skrevet populærvidenskabelige bøger og været med til at arrangere flere museumsudstillinger.

Eske Willerslev modtager Forskningskommunikationsprisen in absentia torsdag den 28. april.


Yderligere oplysninger:

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem pressesekretær Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside