Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser Før 2011 2011 Presseinvitation: EliteForsk-prisuddeling 2011

Presseinvitation: EliteForsk-prisuddeling 2011

Repræsentanter fra landets medier inviteres hermed til den årlige EliteForsk-prisuddeling, hvor HKH Kronprins Frederik og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen overrækker priser til fem af Danmarks dygtigste forskere.

18. januar 2011

Arrangementet finder sted:

torsdag den 27. januar 2011
kl. 12.30-16.00
i Festsalen på Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7
1556 København V

Hver EliteForsk-pris er på 1,2 millioner kroner, hvoraf 200.000 kroner er en personlig hæderspris.

Udover de fem EliteForsk-priser uddeler Videnskabsministeriet 16 EliteForsk-rejsestipendier til talentfulde unge ph.d.-studerende, og Det Frie Forskningsråd uddeler Sapere Aude-bevillinger til nogle af de dygtigste forskertalenter. Sapere Aude-bevillingerne uddeles i to kategorier: Til forskningsledere og til unge eliteforskere.

Til arrangementet vil professor og nobelpristager i økonomi, Dale T. Mortensen, holde tale om sin karriere og om at nå de fornemmeste resultater inden for forskning. Senere vil postdoc, ph.d. Birgitte Lindegaard fortælle om udfordringerne ved at forske ved stærke internationale forskningsmiljøer. Hun modtog i 2007 et EliteForsk-rejsestipendium og er i dag tilknyttet Danmarks Grundforskningscenter for Inflammation og Metabolisme.

Som optakt til prisuddelingerne vil DR PigeKoret underholde.

Tilmelding til arrangementet skal ske til e-mail: libj@fi.dksenest den 24. januar kl. 12. Navn og medie bedes oplyst i mailen.

Hvis man ønsker at overvære Kronprinsens ankomst, er det seneste mødetidspunkt kl. 12.45. De fem store EliteForsk-priser bliver uddelt kl. 13.45.


Yderligere oplysninger: pressemedarbejder i Videnskabsministeriet Charlotte Holst på tlf: 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

Pressekonsulent i Forsknings- og Innovationsstyrelsen Linda Bang Jessen på tlf: 4132 6030 eller libj@fi.dk.

Fakta: Videnskabsministerens EliteForsk-pris

I år uddeles fem priser hver på 1,2 million kr. med 200.000 kr. som en personlig hæderspris og 1.000.000 kr., der skal anvendes til forskningsaktiviteter. Universiteter, forskningsinstitutioner og private virksomheder med forskningsaktiviteter har kunnet indsende forslag til prismodtagere. Alle forslag er blevet vurderet af Det Frie Forskningsråds bestyrelse, der har udvalgt og indstillet de fem prisvindere til videnskabsministeren.

Videnskabsministerens EliteForsk-rejsestipendier

EliteForsk-rejsestipendierne er på 300.000 kr. og skal bidrage til, at meget talentfulde ph.d.-studerende kan få længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden. Universiteter og øvrige ph.d.-gradsgivende institutioner har kunnet ansøge om et antal prioriterede rejsestipendier. Institutionernes ansøgninger med de foreslåede ph.d.-studerende er blevet vurderet af Koordinationsudvalget for Forskning, der har udvalgt og indstillet 16 stipendiemodtagerne til videnskabsministeren

Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-bevillinger

Sapere Aude er et karriereprogram for forskertalenter. Programmet sigter på at udvikle de dygtigste forskeres evner nationalt og internationalt og skabe karriereveje, så de mest talentfulde yngre forskere fastholdes i forskningen. Danskere, danske statsborgere i udlandet og udenlandske statsborgere kan søge bevillingen, men projekterne vil blive vurderet ud fra, om det gavner dansk forskning. Bevillingerne uddeles i år i to trin til unge eliteforskere og til forskningsledere.


Program for EliteForsk2011

Mere om prismodtagerne

Senest opdateret 16. december 2021