Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Forskningsformidling EliteForsk Nyt om EliteForsk Danmarks nye eliteforskere hædret

Danmarks nye eliteforskere hædret

Ny Carlsberg Glyptotek lagde igen smukke rammer til, da EliteForsk-priserne i går blev uddelt for tiende gang.

26. februar 2016

Fem af Danmarks fremmeste forskere modtog i går eftermiddag hver en EliteForsk-pris på 1,2 millioner kroner på Ny Carlsberg Glyptotek i København.

Det var tiende gang, priserne blev uddelt. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen, der stod for overrækkelsen af priserne sammen med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, sagde blandt andet i sin tale, at det koster både flid og slid at være topforsker. Og at de færreste tænker over, hvor mange tusind timer der er gået forud for den fortjente hyldest:

- Jeres største bedrifter er ikke de resultater, der gør jer til årets pris- og bevillingsmodtagere. Det er alt det, der er gået forud. Alt det, vi ikke umiddelbart kan se på jeres ansigter, når I sidder her i dag. Det er i det arbejdsomme rum, at eliteforskeren fødes. I skæret fra skrivebordslampen eller computerskærmen, når alle andre er gået hjem fra instituttet. Når børnene sover. Når kæresten for længst er gået i seng eller vennerne taget til fest. Det er dér, hvor andre giver op, men hvor I bliver ved. Bliver siddende, bøjet over bøgerne, petriskålen eller mikroskopet.

EliteForskere
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary og og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen sammen med EliteForskerne Mette Ramsgaard Thomsen, Peter Lodahl, Petar Popovski, David Dreyer Lassen, Liv Hornekær

Ved arrangementet på Glyptoteket blev der også delt 20 EliteForsk-rejsestipendier på 200.000 kroner til særligt talentfulde ph.d.-studerende, der dermed får mulighed for at rejse ud i verden og dygtiggøre sig ved nogle af verdens bedste forskningsmiljøer. Der blev endvidere uddelt lykønskende håndtryk, diplomer og blomster til topforskere, der sidste år modtog prestigefyldte forskningsbevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd og Det Frie Forskningsråd. 

Rejsestipendier
Årets EliteForsk-rejsestipendiemodtagere

Video: Hør ministerens indtryk fra EliteForsk-dagen

Senest opdateret 05. august 2020