Gå til indhold

Prismodtagere 2022

Vi har spurgt de fem EliteForskere om, hvad de forsker i, hvorfor de forsker i lige præcis deres felt og hvad der er deres drivkraft.

EliteForsk-prisen uddeles hvert år til yngre forskere, hvis forskning er i international topklasse. Årets fem prismodtagere udfører banebrydende grundforskning, der bidrager til at løse globale udfordringer. Det er forskere, der mestrer det internationale samarbejde, og som kobler indsigter fra forskellige fagområder og tilfører nye begreber og metoder. De er moderne ledere, der skaber forskningsmiljøer i international særklasse.

Professor Anne Ladegaard Skov

Anne Ladegaard Skov lilleNår Anne Ladegaard Skov møder udfordringer, som skal løses, bliver hun fyldt med energi. Det har gjort hende til en af verdens førende forskere – og serieiværksættere – inden for nye silikonematerialer, herunder de såkaldte kunstige muskler.

Professor Anton Pottegård

Foto: Søren Kjeldgaard Tekst: Susan GrønbechHver dag arbejder Anton Pottegård passioneret med sundhedsdata for at forbedre sikkerheden af lægemidlerne, vi bruger. Med sine resultater har han skabt en lynkarriere, der gør en forskel både for patienter og sundhedsmyndigheder blandet andet i håndteringen af covid-19.
Professor Felix Riede

Foto: Søren KjeldgaardTekst: Susan GrønbechKlimaforandringer og naturkatastrofer har gennem historien forårsaget store ændringer i samfund og kulturer. Det viser Felix Riedes internationalt banebrydende forskning, der skaber vigtig viden om nutidens klimaforandringer ved at bruge fortiden som laboratorium.
Professor Naja Hulvej Rod

Foto: Søren KjeldgaardTekst: Susan GrønbechVi taler mere om stress end nogensinde før, men mangler svar på, hvad langvarige stressbelastninger gør ved os. Naja Hulvej Rod er på videnskabelig mission for at finde svar på vores spørgsmål om stress og helbred.

Professor Sune Lehmann

Foto: Søren KjeldgaardTekst: Susan GrønbechDin mobiltelefon sladrer om dit liv og dine vaner gennem data. Sune Lehmann arbejder databaseret med at gøre os klogere på udfordringerne ved tech-giganternes store dataindsamling, så vi bedre kan navigere i fremtiden.

EliteForsk-rejsestipendier

EliteForsk-rejsestipendium tildeles meget talentfulde ph.d.-studerende, så de kan rejse ud og dygtiggøre sig ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 11. september 2023