Gå til indhold

DFiR debatmøde I: Et styrket dansk økosystem inden for forsvars-, rum-, og sikkerhedsteknologi

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd afholder en debatrække i foråret under overskriften "Forskning, innovation og teknologiudvikling i en ny geopolitisk situation". Kom og deltag i det første af tre debatarrangementer.
  • Tid og sted
  • Hvornår 27. marts 2023 14:00 til 31. marts 2023 16:30
  • Hvor Svanemøllens Kaserne, Ryvangs Allé 1, 2100 København

Politisk prioritering af forskning, innovation og teknologiudvikling, der understøtter forsvaret, er nye toner i dansk forsknings- og innovationspolitik. Fraværet af en stærk tradition giver plads til udvikling af et økosystem, som kan understøtte de aktuelle behov.

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd arrangerer i samarbejde med Forsvarsministeriet, Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og CenSec – Center for Defence, Space & Security tre debatmøder om forskning, innovation og teknologiudvikling i en ny geopolitisk situation.

På dette første debatmøde inviteres deltagerne til at diskutere vores viden-, teknologi- og kapacitetsbehov frem mod 2040. Herefter følger en paneldebat om, hvilken rolle det danske innovationsøkosystem skal spille i forhold til at imødekomme disse behov. Er der brug for etablering af nationale forskningslaboratorier, der arbejder målrettet inden for udvalgte forskningsdagsordner eller bør man vælge en decentraliseret vej, hvor der gives udfordringsdrevne bevillinger til videnmiljøer, der også arbejder civilt? Hvilke internationale erfaringer bør danske fonde og bevillingsgivere have for øje? Hvad kan den civile forskningsfinansiering lære af forsvaret og omvendt?

  • Generalløjtnant og direktør, Kim Jesper Jørgensen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
  • Vicedirektør Annemarie Falktoft, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
  • Chief Investment Officer Erik Balck Sørensen, Danmarks Eksport & Investeringsfond
  • Formand & prorektor Rasmus Larsen, Nationalt Forsvarsteknologisk Center & DTU
  • Underdirektør Joachim Finkielman, DI Forsvar og sikkerhed
  • Moderator: Medlem af DFiR, direktør, professor Jes Broeng, DTU Entrepreneurship

Kontakt

Thomas Trøst Hansen
Sekretariatsleder
Tlf.: +45 72 31 81 48
Email: ttrh@ufm.dk