Gå til indhold

DFiRbrief 41: Kunstig intelligens i forskning og innovation

Kunstig intelligens har potentialet til at revolutionere den måde vi bedriver forskning og innovation på og til at ændre rammerne for FoU radikalt. I 2023/24 inviterer DFiR til en debatrække om potentialer og risici ved kunstig intelligens for det danske forsknings- og innovationsøkosystem.

Kunstig intelligens kan forøge kvaliteten, omfanget og relevansen af vores investeringer i forskning og innovation. Teknologien kan imidlertid også ændre rammerne for forskning og innovation radikalt, og de ændringer indebærer risici og faldgruber. Danmark skal derfor sikre, at de danske forsknings- og innovationsmiljøer griber de nye muligheder, men samtidig navigerer gennem etiske og sikkerhedsmæssige overvejelser.


I slutningen af 2023 og starten af 2024 inviterer Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd således til en debatrække bestående af tre arrangementer om potentialer og risici ved kunstig intelligens for det danske forsknings- og innovationsøkosystem. Debatrækken afholdes i samarbejde med Digitaliseringsministeriet, Pionercenteret for kunstig intelligens og Fondenes Videncenter.

Kontakt

Anders Kamp Høst
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 80 92
Email: akho@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd
Senest opdateret 23. juni 2024