Gå til indhold

Brug TAPAS til morgendagens løsninger

Hvordan ændres fremtidens bymiljøer, produkter, services og forretningsmodeller, hvis vi kan positionere os med centimeters nøjagtighed i en storby? TAPAS Challenge udfordrer Danmarks bedste hoveder på hackaton i 22.-23. november på Aarhus Universitet.
  • Tid og sted
  • Hvornår 22. november 2019 til 24. november 2019
  • Hvor Aarhus Universitet, Aarhus

TAPAS Challenge handler om idé- og konceptudvikling inden for, hvordan ultrapræcis positionerings data fra forsknings- og udviklingsplatformen Testbed i Aarhus for Præcisionspositionering og Autonome Systemer (TAPAS) kan bidrage til at løse samfundsproblematikker som klimaforandringer og forurening, aldrende befolkning og begrænsede ressourcer. Brugen af nøjagtig positioneringsdata vil være en vigtig del af vores fremtidige samfund. Ved brug af TAPAS-data kan du få adgang til den nøjagtighed der skal til for at objekter sikkert kan bevæge sig autonomt, monitorere ting eller personer præcist og skabe helt nye former for datatyper.

Sammen med Erhvervsstyrelsen afholder Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering i samarbejde med den danske European Space Agency Business Incubator Center (ESA BIC), to TAPAS Hackathons. I denne weekend på DTU Skylab og den 22.-24. november på Aarhus Universitet. Her kan der udvikles nye applikationer eller koncepter og ideer baseret på positioneringsdata fra TAPAS. Deltagerne vil kunne få indsigt i relevante udfordringer fra myndigheder og virksomheder, der kan inserere til løsninger.

TAPAS Hackatons samler deltagere, der har ideer til, hvordan man kan omsætte data fra TAPAS til at adressere væsentlige samfundsmæssige udfordringer med nøjagtig positioneringsdata og som er klar på at investere nogle dage i nogle intensive udviklingsforløb i Lyngby eller Aarhus. Der er stadig mulighed for tilmelding til Aarhus Hackaton.

Der afholdes et lignede Hackaton på DTU den 25.-27. oktober 2019 samt finaleevent den 6. november 2019 som du kan læse om i en selvstændig nyhed.

Hackaton på Aarhus Universitet
Hvornår: 22-23 november 2019
Hvor: Aarhus University, Finlandsgade 21 (rum vil blive annonceret), 8200 Aarhus
Tilmelding: via dette link til Tapas Hackathon

Kontaktperson: Martin Skjold Grøntved, maskg@sdfe.dk, tlf. 26857326

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022