Gå til indhold

Rumstationens forskningslaboratorium Columbus skal opgraderes

Det skal europæiske rumvirksomheder selvfølgelig bidrage til, og din virksomhed kan være med. ESA inviterer derfor interesserede virksomheder til Columbus 2030 Industry Workshop den 6. november 2019 på ESTEC i Holland. Kom og bliv klar til at byde på udbud, der udsendes i 2020.
  • Tid og sted
  • Hvornår 06. november 2019
  • Hvor Noordwijk, Holland

Det vil også være muligt at booke 1-1 møder med ESA eksperter, hvor du kan præsentere dine ideer. Workshoppen er arrangeret af ESA’s Direktorat for Human og Robotic Exploration. På workshoppen repræsenteres de første skridt mod den planlagte modernisering af både jordstationer og selve i Columbus-modulet. 

Columbus er det europæiske forskningslaboratorium ombord på den internationale rumstation. Siden opsendelsen i februar 2008 er det blevet brugt til tusindvis af undersøgelser inden for områder så forskellige som plantebiologi, materialevidenskab og menneskelig fysiologi. Efter mere end 10 år med forsøg, videnskabelig datalagring og –behandling har Columbus med tilhørende jordstationer nu brug for en opdatering.

Inden for rammerne af Columbus 2030 Industry Workshop vil ESA præsentere perspektiver og planlægning for opgraderingen. I 2020 vil europæiske virksomheder så blive opfordret til at deltage i konkurrencen om at afgive tilbud på innovative, avancerede løsninger der kan bane vejen for 10 år mere med succesfuld videnskab ombord på vores udpost i lav jordbane. Forslagene vil også blive vurderet i forhold til de tekniske aspekter såvel som på potentielt nye forretningsmodeller (f.eks. servicekontrakter med flere kunder, Public Private partnerskaber osv.).

Kontakt

Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022