Gå til indhold

Space Night på Geologisk Museum

Fredag den 1. november holder Geologisk Museum aftenåbent. Kom og hør rumforskere, rumvirksomheder og den europæiske rumorganisation, ESA fortælle om astronomi, planetforskning, rumforskning, rumteknologi, astrofotografi, og om hvordan du selv kan komme til at arbejde med det.
  • Tid og sted
  • Hvornår 01. november 2019
  • Hvor Geologisk Museum, København

Arrangementet er både for børn og voksne, og der vil være særlige aktiviteter i børnehøjde.

Du kan bevæge dig rundt i Mars’ landskab med en 3D-brille på, lægge dig ind under stjernehimlen i et miniplanetarium, kigge i stjernekikkerter og røre ved ægte meteoritter. Der vil i løbet af aftenen være meteorit- og kraterbingo, hvor du får chancen for at vinde et lille stykke meteorit, og du vil få rig mulighed for at blive klogere på rumforskning til Space Talks-foredragene.

Til SPACE NIGHT kan du møde både ESA og en perlerække af forskere og rumfartsfolk, lige fra marsforskere, meteoritforskere, astrofysikere og astronomer til eksperter fra rumfartsindustrien og snakke med dem om deres arbejde og om, hvordan du selv kan komme til at arbejde med rummet. ESA får de kommende år mange ledige stillinger, som danske ansøgere kan kandidere til. 

Der vil også være besøg fra Wieth-Knudsen Observatoriet, Brorfelde Observatorium, Astronomisk Selskab, Kosmosklubben og StarPlan, som forsker i Solsystemets fødsel. 

Som noget særligt kan du også komme på besøg i det gamle Astronomiske Observatorium på Østervold for at opleve den imponerende stjernekikkert fra 1895, og hvis vejret tillader det, vil der være stjerne- og planetkiggeri. Hvis du vil se mere, kan du omgive dig med billeder af galakser og stjernetåger taget af en af Danmarks førende astrofotografer.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022