Gå til indhold

Invitation af medier: Meddelelse om ESA-astronautklasse 2022

Journalister kan deltage i ESAs annoncering af nye astronauter onsdag den 23. november 2022 i Grand Palais Éphémère (GPE) i Paris. Den nye astronautklasse omfatter karriereastronauter, reserveastronauter samt astronauter med fysiske handicaps. Begivenheden livestreames også på ESA WebTV.
  • Tid og sted
  • Hvornår 23. november 2022 fra 14:00 til 17:00
  • Hvor Grand Palais Éphémère (GPE) i Paris og online

Journalister inviteres til at deltage i begivenheden enten i Paris eller online og får bagefter mulighed for at tage billeder og lave interviews.

I 2021 åbnede ESA op for stillingsopslagene for nye astronauter, og herunder astronauter med fysiske handicaps. Indkaldelsen var den første efter indkaldelsen i 2008, hvor Andreas Mogensen blev udvalgt.

ESA modtog i 2021 over 22.500 gyldige ansøgninger til astronautjobbet fra ESA medlemsstater og associerede medlemmer. Der blev modtaget 257 ansøgninger til en stilling som astronaut med et fysisk handicap.

ESA planlægger at rekruttere fire til seks karriereastronauter, som bliver medlemmer af ESAs astronautkorps.

Ud over at rekruttere astronauter til det eksisterende korps, etablerer ESA også for første gang en gruppe af reserveastronauter. Denne gruppe sammensættes af de kandidater, som klarede sig godt gennem hele udvælgelsesprocessen, men som ikke blev rekrutteret. Astronauterne i denne gruppe forbliver ansat hos deres nuværende arbejdsgivere. Udvalgte astronauter med fysiske handicaps vil blive knyttet til denne gruppe af reserveastronauter.

Annoncering af den nye astronautklasse sker i forbindelse med ESA's ministermøde 22.-23. november 2022, men mediearrangementet for ministermødet sker uafhængigt af mediearrangementet for den nye astronautklasse.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022