Gå til indhold

Huginn missionen er også for børn

I anledning af Andreas Mogensens Huginn mission til ISS lanceres en et væld af aktiviteter for børn og unge. Uddannelses- og forskningsstyrelsens repræsentation i European Space Agency, ESA har givet en række danske samarbejdspartnere en unik mulighed for at udvikle aktiviteter for børn om og unge

Et væld af aktiviteter er blevet udviklet gennem det seneste år af Astra, Naturvidenskabernes Hus, Planetarium, DR, Experimentariet og mange flere. De nye aktiviteter er nu ved at være klar til skolestarten efter sommerferien og bliver tilgængelige både on line og på udstillinger rundt om i landet.

Der er tale om både rumudstillinger, undervisningsmaterialer, shows og konkurrencer, der alle har fokus på at formidle viden om rummets muligheder og udfordringer, forskning og teknologi, hvilke jobs man kan få og hvad Andreas Mogensen skal på sin mission. Undervisningsforløbene er bygget op, så lærerne kan bruge dem i undervisningsemner i de nationale læreplaner for biologi, geografi og fysik/kemi.

> Ultra:Space

Skoleelever i alderen 9 til 14 år får en unik mulighed for at få deres eksperimenter udført i vægtløs tilstand af Andreas Mogensen på hans næste rummission. Projektet har fået navnet ultra:space. Projektet er et samarbejde mellem DR, CFU (Center for Undervisningsmidler) og Astra, der er det nationale danske naturfagscenter og støttet af Industriens Fond.

Planetarieshow

Projektet fokuserer på tre af de danske forsøg på Huginn missionen. I Planetariums nye show bringer formidlere elever helt tæt på Andreas Mogensens mission gennem en unik rumrejse til Den Internationale Rumstation. Rumrejsen vil give elever perspektiv på, hvad eksperimenter i rummet kan lære os om vores klode og livet på den. Projektet er udviklet af Planetarium og støttet af Ellehammerfonden.

> Fremtidens rumstation

Hvad skal der til for at leve i rummet? Andreas Mogensen sætter spot på seks faglige udfordringer, som elever kan prøve kræfter med at løse via en kreativ og problembaseret engineering-proces. Eleverne får en udfordring ved at lade dem udvikle deres egne løsninger på, hvordan man kan bygge Fremtidens Rumstation. Projektet er bl.a. udviklet af Astra og støttet af Novo Nordisk Fonden.

Få rumforskning ned på jorden

Projektet fokuserer på fem af de danske forsøg på Huginn missionen, der berører emner, som er nemme at kommunikere for børn: sundhed, kroppen, miljø, it og teknologi. De fem forsøg er valgt fordi de er virkelighedsnære for elever og relaterer sig til problematikker her på Jorden og teknologier. Det gælder bl.a. virtual reality og wearables, som unge enten har hands-on erfaring med eller vil få det i fremtiden. Projektet er finansieret af Uddannelses- og forskningsstyrelsen og lanceres efter sommerferien.

> Rumrejsen.dk

Flere aktiviteter vil komme til i løbet af sommeren og efteråret. Det hele kan findes på Rumrejsen.dk

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: 72318284
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 04. november 2024