Gå til indhold

Stort dansk rumfremstød i USA starter på søndag

I uge fem besøger 30 danske rumvirksomheder, forskere og eksperter Houston i Texas for at mødes med den blomstrende amerikanske rumindustri. Programmet byder også på møder med den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, som til daglig bor og arbejder i Houston.

Delegationen besøger SpaceX nær den Mexicanske grænse på deres Boca Chica opsendelsesbase, Boeing og NASA’s Johnson Space Center. Gruppen skal desuden mødes med amerikanske start-ups ved Ion - Houston, virksomheder og forskningsinstitutioner som Barrios Technology, KBR, Jacobs, Axiom Space, Rice University og University of Houston-Clear Lake, som udvikler og leverer løsninger til både NASA’s rumprogram og fremtidens kommercielle rumstationer.

Der er tale om det største danske rumfremstød nogensinde, som skal være med til at promovere dansk rumteknologi og innovation i USA og øge det dansk-amerikanske samarbejde og handel inden for området.

”Det er det helt rigtige tidspunkt for Danmark med et rumfremstød til USA. Den amerikanske rumindustri er inde i en rivende udvikling i disse år, og der er stor appetit på at samarbejde med innovative partnere om at udvikle fremtidens rumteknologier”, siger Morten Siem Lynge, Generalkonsul på det danske konsulat i Houston.

Med planer om bemandede besøg til månen og senere Mars og en privat kommerciel rumindustri i hastig fremmarch er USA fortsat verdens ubestridt førende rumnation rent teknologisk og økonomisk og derfor en yderst attraktiv partner for Danmark.

Fremstødet til Houston er arrangeret af det danske Generalkonsulat i Huston, Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, den danske Tech Ambassadørs kontor i Silicon Valley, Rumkontoret i Uddannelses- og forskningsstyrelsen og i samarbejde med DI-Forsvar og sikkerhed, CenSec og ESA BIC Denmark.

Besøget vil blive fulgt op med opfølgende aktiviteter og invitation til at amerikanske virksomheder og institutioner kommer til Danmark. I slutningen af 2023 forventes der ligeledes et opfølgende besøg i Silicon Valley, hvor fokus vil være på rummets bidrag til den grønne omstilling og klimaudfordringer, entreprenørskab og innovation.

For yderligere oplysninger kontakt: Generalkonsul Morten Siem Lynge () (presse), Science Attaché Allan S. Kristensen () (presse) eller Souschef @Gorm Kofoed Petersen ().

Kontakt

Gorm Kofoed Petersen
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 82 87
Email: gpe@ufm.dk
Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 26. januar 2023