Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Aktuelt Nyheder 2022 Besøg ved NASA’s Johnson Space Center – tidlig interessetilkendegivelse

Besøg ved NASA’s Johnson Space Center – tidlig interessetilkendegivelse

Er din virksomhed interesseret i udforskning af rummet og kommerciel rumfart? Så tag med på besøg i Houston hos NASA’s Johnson Space Center og Andreas Mogensen i begyndelsen af næste år. Send din ikke-bindende interessetilkendegivelse senest den 15. august 2022.
Kontakt
Gorm Kofoed Petersen
souschef
Tlf.: +45 72 31 82 87
Email: gpe@ufm.dk
Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dkAndreas Mogensen forventes opsendt til Den Internationale Rumstation, ISS i sommeren 2023 med SpaceX’s Dragon fartøj. Selvom Andreas Mogensen er ved at gennemgå et intenst træningsprogram forud for sin mission, ved bl.a. NASA’s Johnson Space Center, hvor har han indvilliget i at modtage en dansk delegation og åbne nogle døre, som ellers kan være svære at komme igennem for danske virksomheder og aktører.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er derfor ved at undersøge mulighederne og interessen for et dansk delegationsbesøg ved Johnson Space Center i Houston Texas - NASA’s center for bemandet rumfart og udforskning.

Besøget forventes at finde sted i uge 5 i 2023.

Besøget vil være særligt målrettet virksomheder, der ønsker at skabe kontakt til NASA’s udforskningsaktiviteter, men i høj grad også danske virksomheder, der ønsker at skabe kontakt og opbygge samarbejdsrelationer til amerikanske samarbejdspartnere på det hastigt voksende kommercielle marked for udforskning af rummet. Besøget forventes at omfatte et besøg ved selve Johnson Space Center sammen med Andreas Mogensen og besøg ved en række relevante rumvirksomheder og opstartsmiljøer i og omkring Houston. Forskningsinstitutioner og andre institutionelle aktører med interesse for området, er også meget velkomne til at deltage i besøget. Endeligt program forventes at blive tilpasset de tilmeldte deltagere.

Besøget forberedes i samarbejde med Den europæiske rumorganisation ESA, DI-FOS, CenSec – Center for Defence, Space & Security samt ESA Business Incubation Center Denmark.

Besøget forventes arrangeret i samarbejde med det danske generalkonsulat i Houston samt Innovationscenteret i Silicon Valley.

Alle deltagere skal være forberedte på selv at dække udgifter til rejse og ophold, og der skal dertil forventes brugerbetaling til planlægning af besøg, transport, sociale arrangementer m.v. Det afsøges pt. om der vil være mulighed for at nedbringe den forventede brugerbetaling ved støtte fra diverse puljer og ordninger. Tilkendegiv gerne, hvis det er en forudsætning for deltagelse i turen, at der opnås en væsentlig reduktion af brugerbetalingen.

Hvis jeres virksomhed eller organisation er interesseret i at deltage, så send en ikke-bindende interessetilkendegivelse til rumkontoret i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen senest d. 15. august 2022.

Den ikke-bindende interessetilkendegivelse sendes til chefkonsulent Gorm Kofoed Petersen () og chefkonsulent Peter Mandix Sehestedt () senest 15. august 2022, med navn og kontaktinformation på mulige deltagere.

Endelig og bindende tilmelding forventes omkring 1. oktober 2022.

Senest opdateret 28. november 2022