Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Aktuelt Nyheder 2022 Førstepræmien i Nordic Launch gik til danske RiverWorks

Førstepræmien i Nordic Launch gik til danske RiverWorks

Det blev den danske space startup RiverWorks, der løb med dette års 1. præmie i pitch-konkurrencen til den nordiske finale i Nordic Launch programmet. Riverworks udfører kortlægning af havbunden ved hjælp af droner og GNSS med henblik på håndtering af oversvømmelser.
Kontakt
Dennis Jorch Dehn Kristensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 77
Email: djdk@ufm.dk

Flere måneders forberedelse mellem ESA BIC Danmark og de andre nordiske ESA BIC lande kulminerede torsdag d. 27 oktober i en dansk sejr, da det blev RiverWorks med den unge, dynamiske Alexander Vesterhauge i spidsen, der løb med udnævnelsen af bedste nordiske startup 2022.

Der var kamp til stregen blandt de 25 andre spirende nordiske space-relaterede startups, som allerede startede i programmet i august, hvoraf de 12 bedste gik videre til finalen i Oslo.

Riverworks er en startup, der udfører batymetriske målinger med GNSS-enablede amfibiedroner, hvis målinger er direkte relevant for håndtering af oversvømmelser ifm. klimaændringer.

Tillykke til Alexander Rietz Vesterhauge og hans partner Anders Slotsbo fra Riverworks.

Senest opdateret 28. november 2022