Gå til indhold

Brug rummet - Nyhedsbrev 9

Du har skrevet dig op til ’Brug rummets’ nyhedsbrev. Nyhedsbrevet indeholder information om adgang til data, nyheder om udbud og støttemuligheder, oplysning om vigtige arrangementer og i det hele taget nyheder, som kan lette adgangen til rumdata og fremme brugen af rummet i Danmark.

Nordlys over Europa. Foto: ESA

Udpegning af medlemmer til nyt Rumforskningsudvalg

Styrelsen for Forskning og Uddannelse indkalder hermed forslag til medlemmer fra forskningsinstitutioner og virksomheder til det nye Rumforskningsudvalg. Alle danske interessenter inden for rumområdet opfordres til at komme med forslag til nye medlemmer.

Granskning af dansk deltagelse i bemandet og ubemandet udforskning af rummet

Seismonaut A/S skal kortlægge danske forskere og virksomheders interesser i bemandet og ubemandet udforskning af rummet før, nu og i fremtiden. Undersøgelsen vil være færdig i første halvdel af 2018 og skal skabe grundlag for en dansk holdning til et fortsat engagement på området.

Invitation til workshop om robotteknologi for folkeskole- og gymnasielærere

European Space Agency, ESA inviterer til en række workshops for lærere i løbet af foråret 2018. Man vil kunne lære at bruge Raspberry Pi og andre velafprøvede materialer om brugen af robotteknologi i fysikundervisningen.

Alpbach sommerskole 2018

Hvert år kan master og phd studerende tilmelde sig European Space Agency’s sommerskole i Alpbach i Østrig i juli måned. Sommerskolen i 2018 finder sted 17.-26. juli og emnet er ” Sample return from small solar system bodies”. Deadline for tilmelding er 31. marts 2018. 

Nye visioner for rummet og Danmark

Danmark befinder sig i en gylden rumalder med nye muligheder for at gøre Danmark til en mere aktiv rumnation. Seks kendte aktører på rumområdet sætter i foråret 2018 deres egne ord på, hvilke muligheder Danmark har. 

EUopSTART: Søg tilskud til at forberede din ansøgning til Horizon 2020

EUopSTART har til formål at intensivere danske forskningsinstitutioners og virksomheders deltagelse i europæisk forskning og innovation. Første cut-off er den 26. februar 2018 efterfulgt af to cut-offs henholdsvis den 22. maj og 8. oktober.

Hvordan synes du, at EGNOS, Galileo og Copernicus skal udvikles fremover?

Europa-Kommissionen har lige nu en åben høring om strategiske infrastrukturer som f.eks. EGNOS, Galileo og Copernicus. Så hvis du har en mening om programmerne, så er det nu, at du eller din organisation skal komme med dem. Høringsfrist er 8. marts 2018

Udnyttelse af satellitdata – for et bedre miljø

Hør om mulighederne for udnyttelse af data fra rummet 1. marts 2018 i København. CenSec/Inno-Pro inviterer til et arrangement om mulighederne for at udnytte data fra rummet.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024