Gå til indhold

Grøn omstilling fra rummet

Forsideillustrations tekst mangler
I den årlige udgivelse fra Det Tværministerielle Rumudvalg (DTR) sætter udvalget bl.a. fokus på, hvordan rumområdet kan bidrage til den grønne omstilling.
: 22. januar 2020
: 978-87-93706-66-8
: 978-87-93706-65-1
: 2020
: 51
: 0

Det Tværministerielle Rumudvalg sætter i sin årlige rapport fokus på, hvordan satellitter og rumteknologi spiller en væsentlig, og nogen gange afgørende, rolle i arbejdet med de globale klimaudfordringer og den grønne omstilling.

Nogle af de væsentlige budskaber i rapporten er:

  • Rumteknologi kan bidrage til konkrete løsninger til en grøn omstilling af transport- og landbrugssektorerne.
  • EU's satellitprogram Copernicus vil om få år gøre det muligt at overvåge landenes udledninger af klimagasser fra rummet.
  • Danmark prioriterede i 2019 171 mio. kr. til rumprogrammer i ESA, som direkte og indirekte bidrager til klimaforskning med deltagelse af danske forskere og virksomheder.
  • Vandrensningsteknologi fra Danmark kan være med til at give astronauterne og verdens befolkning rent vand i fremtiden.

Rapporten giver derudover et overblik over den nyeste statstik om betydningen af satellitter for den danske økonomi. Danmarks Statistiks seneste tal viser, at brugen af satellitter i Danmark generelt er stigende i det danske erhvervsliv - hvor særligt landbruget satser på en digitalisering baseret på satellitter.

Kontakt

Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: 72318202
Email: pse@ufm.dk