Gå til indhold

ESA - Undervisning, uddannelse og job

ESA tilbyder bl.a. efteruddannelse til danske undervisere, forskellige uddannelsesaktiviteter til danske universiteter og studerende, samt stillinger og stipendier til danskere, der ønsker at arbejde i ESA.

For folkeskole- og gymnasielærer                                                 

ESA bruger sin viden fra teknologiudvikling og rummissioner til at styrke unges interesse for natur og teknik. Danmark deltager i ESA’s program for efteruddannelse af lærere i folkeskoler og på gymnasier, ESERO. ESERO DK udbyder en række korte som længere kurser, hvor deltagende lærere får redskaber til at bruge rummet som eksempel i fag som fysik, biologi, kemi, matematik og IT. ESA producerer undervisningsmateriale og afholder konkurrencer og workshops, som også danske undervisere kan få udbytte af.

For universiteter og universitetsstuderende                     

Gennem ESA Academy udbydes uddannelsesaktiviteter for studerende på forskellige niveauer, som universiteter og studerende kan deltage i. Studerende får dermed indsigt i rumforskning og rumteknologi gennem kurser, praktiske eksperimenter og interaktion med teknikerne hos ESA. De studerende får dermed styrket deres kompetencer gennem adgang til den seneste viden og velafprøvede aktiviteter.

Job og stipendier i ESA

Alle med de rigtige kvalifikationer, herunder danske forskere, studerende og færdiguddannede, har mulighed for at søge stillinger og stipendier hos ESA. Da der er forholdsvis få danskere ansat i ESA, og ESA ønsker en ligelig fordeling af nationaliteter fra medlemslandene, har danske ansøgere med de rette kvalifikationer gode chancer.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022