Gå til indhold

European Centre for Space Law (ECSL)

European Centre for Space Law (ECSL) har til formål at give fagfolk inden for rumsektoren mulighed for at indgå i konstruktiv dialog om rumjura og at fremme tværfaglig udveksling blandt centerets medlemmer.

Om ECSL

ECSL er etableret i regi af ESA. ECSL’s arbejde er baseret på medlemmernes indsats. ECSL’s medlemmer arbejder inden for lang række felter på rumområdet. Det gælder bl.a. ansatte i offentlige institutioner og internationale organisationer og advokater, professorer og studerende der arbejder med rumjura.

Alle fysiske og juridiske personer fra ESA’s medlemslande kan blive medlem af ECSL. Som medlem har man ret til at deltage i udvalgte ECSL-aktiviteter, ligesom man kan stemme ved ”the General Meeting of Members”. Derudover kan man som medlem bidrage til og modtage ECSL’s nyhedsbrev samt modtage andre fordele.

ECSL afholder løbende arrangementet og kurser om rumjura. Det inkluderer også en sommerskole om rumlovgivning og -politik, der er åbent for studerende og 'young professionals’.

De fleste af ESA’s medlemslande har National Points of Contact (NPOC) for ECSL. I Danmark er det Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der varetager denne rolle. Styrelsen er endvidere ansvarlig for den danske rumpolitik og -strategi samt forhold vedrørende reguleringen af danske aktiviteter i det ydre rum, herunder godkendelse og tilsyn med rumaktiviteter og registrering af rumobjekter.

Læs mere om ECSL, medlemsskab, kommende aktiviteter og sommerskole via linkene herunder.

Kontakt

Thommy Ingemann Larsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 50
Email: til@ufm.dk
Anders Rømer Kania
Områdeleder
Tlf.: +45 72 31 84 48
Email: ark@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024