Du er her: Forside Forskning og innovation Samspil mellem viden og innovation Open Access Internationalt samarbejde i Knowledge Exchange

Internationalt samarbejde i Knowledge Exchange

KE er en international samarbejdsorganisation mellem seks nationale organisationer i Europa, og formålet er at udvikle digitale infrastrukturer og services til gavn for forskning og videregående uddannelser. Samarbejdet blev etableret i 2005 med treårige samarbejdsaftaler.

Særlige fokusområder for KE er Open Scholarship (Open Science) og Open Access.

Partnerorganisationer i KE

Seks lande har partnerorganisationer med i KE samarbejdet 

Indsatsområder

KE har i 2019 vedtaget en ny strategi med følgende brede, længerevarende temaer

  1. Fair data and software supporting reproducibility
  2. Changing evaluation in the context of Open Scholarship
  3. Scholarly communication and publication models of the future including plan S principles and implementation

Om arbejdet i KE

KE har tilknyttet én eller flere ekspertgrupper på tværs af medlemslandene. Eksperter inviteres til at deltage af partnerorganisationerne, der løbende udveksler viden om KE’s indsatsområder og er med til at udvikle best-practice og anbefalinger.

KE igangsætter desuden projekter, og udgiver i den forbindelse blandt andet rapporter og andet materiale, der er møntet på offentligheden.

Nyheder og publikationer fra Knowledge Exchange

Nedenfor ses en publikationsliste fra 2019

Nyheder om KE kan også ses på:

Den viden, og de anbefalinger, der formidles via KE i form af bl.a. rapporter og andet materiale målrettet offentligheden er værdsat og kan stimulere debatten og fremme videnopbygningen inden for Open Science og Open Access, men da det involverer uvildige eksperter, er det ikke et udtryk for Uddannelses- og Forskningsministeriets, herunder Styrelsen for Forskning og Uddannelses, officielle holdning. 

Senest opdateret 12. juni 2020