Gå til indhold

Cases om forskning og innovation i Horizon Europe

Dyk ned i cases med forskere og virksomheder, der har modtaget bevillinger til forskning og innovation fra EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe.
Viser 1-7 af 7 resultater
Fra fortidens heder til nutidens bæredygtige landskaber

Arkæolog Mette Løvschal er professor ved Aarhus Universitet og forskningsleder på Moesgaard Museum. Hun modtog i 2023 Dronning Margrethes Videnskabspris og er netop nu i gang med EU-projektet ANTHEA, som tværfagligt undersøger 4000 år gamle heder til gavn for nutidens bæredygtighed og klimakrise.

Fra talentfuld til verdensklasse kemiforsker

Grundforskning er fundamentet for ny viden og fremtidens løsninger. Lektor Kirsten M. Ø. Jensen fra Københavns Universitet er verdensførende i forskning i atomstruktur og nanomaterialer. Med en bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd får hun både økonomisk tryghed og tid til fordybelse.

Interdisciplinær forskning er fremtiden

Når fremtidens problematikker skal løses, har Claus Desler en forkærlighed for interdisciplinær forskning. Som koordinator for et Horizon Europe-projekt, der ser på langsigtede konsekvenser af covid-19, var det derfor oplagt for at samle et forskningsnetværk med mange forskellige kompetencer.

Det sønderjyske kaffebord og vejen til europæiske forskningsmidler

Det kan være svært at se, hvad et sønderjysk kaffebord har med europæiske forskningsmidler at gøre, men da to forskere fra Aalborg Universitet så et Horizon Europe-opslag om kulturturisme i udkantsområder var forbindelsen skabt. Det blev startskuddet til et projekt om udvikling og udkantsområder.

Isen blev deres forskerskæbne

Den ene er uddannet ingeniør, den anden har læst naturgeografi. De er kollegaer og forskere på DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, hvor isen er blevet deres skæbne inden for forskningen. Netop nu er de med i et Horizon Europe-projekt, der skal øge sikkerheden og navigationen søfarten i Arktis.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen