Gå til indhold

Danmark fortsætter succesen i Horizon Europe

120 millioner kroner fra Horizon Europe er på vej til forskere og virksomheder i Danmark til forskning og innovation i blandt andet kvanteteknologi og kunstig intelligens. Det viser de nyeste resultater i programmet Det digitale område, industrien og rummet - kendt som klynge 4 - i Horizon Europe.
Kontakt
Christian Holstein
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 66
Email: cho@ufm.dk

21. juni 2022

Forsknings- og innovationsmillionerne bevilliges via underprogrammerne ’Data’, ’Digital emerging’ og ’Human’ i klynge 4. Det gode resultat kommer i kølvandet på Danmarks gode start inden for netop det klyngeprogram i Horizon Europe. Resultatet er igen et solidt hjemtag af midler og en høj succesrate for ansøgere i Danmark. Samlet set bliver hver fjerde ansøgning fra Danmark imødekommet af Europa-Kommissionen.

120 millioner kroner til 32 deltagere i Danmark

I alt kan 32 succesfulde danske partnere, heraf 11 private virksomheder, nu glæde sig over at være blandt de udvalgte internationale konsortier, der får finansiering fra Horizon Europe til deres projekter. De danske partnere står til at modtage en samlet finansiering på lidt over 120 millioner kroner til forskning og innovation på højt internationalt niveau.

Hver fjerde ansøgning er imødekommet

Hver fjerde ansøger fra Danmark har succes med deres ansøgning (27 %). Det viser den samlede succesrate for de danske ansøgere på tværs af de fem underprogrammer i klynge 4 , hvor der har været ansøgningsfrist i 2021.

Resultaterne placerer samtidig den danske succesrate på en syvende plads blandt alle 27 EU-medlemslande. Samlet har danske ansøgere nu hjemtaget lidt over 260 millioner kroner i 2022 fra klynge 4.

Den placering lover godt for de videre danske anstrengelser i kommende ansøgningsrunder og Danmarks deltagelse i internationalt samarbejde om visionær forskning og innovation.

Fakta om klynge 4 - Det digitale område, industrien og rummet

Programmet for det digitale område, industrien og rummet - kendt som klynge 4 - i Horizon Europe rummer seks underprogrammer med forskellige fokusområder. Resultaterne for fem af underprogrammerne ’Twin Transitions’, ’Resilience’, ’Data’, ’Digital emerging’ og ’Human’ er nu offentliggjort. Det forventes, at resultaterne for det sidste underprogram ’Space’ med ansøgningsfrist i 2022 bliver offentliggjort i løbet af 2022.

Læs mere

Senest opdateret 28. juni 2022