Gå til indhold

Nyheder om Horizon Europe

Læs de seneste nyheder om Horizon Europe. Nyhederne er skrevet af medarbejderne i EuroCenter, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Med et abonnement på 'Nyt fra UFM' får du nyheder, events og publikationer om Horizon Europe direkte i din mailboks. Sæt hak i "Forskning og Innovation", når du opretter et abonnement.

Viser 1-15 af 15 resultater
De første 11 partnerskaber i Horizon Europe klar til at udmønte midler
Publiceringsdato 01. juli 2021 I de første arbejdsprogrammer i Horizon Europe for 2021 og 2022 indgår 11 såkaldte partnerskaber. Hele partnerskabsområdet vil i de kommende år udmønte hver femte euro i Horizon Europe – i denne runde er fokus på bl.a. kunstig intelligens, fotonik og emissionsfri transport på veje og have.
Nyt univers om Horizon Europe på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside
Publiceringsdato 18. juni 2021 Nyt webunivers om EU’s nye forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe er nu klar til at understøtte ansøgere og rådgivere i Danmark. I udviklingen af det nye univers er der taget højde for brugernes ønsker, og det er tilstræbt at skabe et mere overskueligt univers om det nye store program.
Rekordstore opslag skyder for alvor Horizon Europe i gang
Publiceringsdato 16. juni 2021 I dag lancerer EU de første officielle arbejdsprogrammer og opslag i Horizon Europe. Ambitionerne er store og budgettet lige så. Horizon Europe skal bidrage væsentligt til at løse nutidens store samfundsudfordringer – især inden for klima, sundhed og den digitale omstilling.
Danmarks deltagelse i forskningens europamesterskaber
Publiceringsdato 15. juni 2021 Nye resultater for de europæiske landes deltagelse i EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020 er klar. Danmark klarer sig fortsat godt i konkurrencen om midler, og siden programmets start har 3540 deltagere fra danske institutioner og virksomheder kvalificeret sig til at modtage midler.
Vil du deltage i et af de 40 nye COST-forskernetværk?
Publiceringsdato 09. juni 2021 40 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.
Webinarrække om Horizon Europe
Publiceringsdato 01. juni 2021 Vil du søge Horizon Europe, eller rådgiver du Horizon Europe-ansøgere? Så lyt til webinarrækken om de programmer i Horizon Europe, der tager livtag med de store samfundsmæssige udfordringer, som Europa står overfor. Webinarrækken består af fem webinarer, og den løber over skærmen i juni måned.
Ny podcastserie ”EU-kampen om de kloge milliarder”
Publiceringsdato 05. maj 2021 Lyt med, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen stiller skarpt på de politiske forhandlinger om Horizon Europe, programmets grønne visioner og den nye indsats for at løfte innovationen i Europa. I serien kan du møde uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, eksperter og embedsmænd.
Webinarrække om Horizon Europe ansøgningsskabelonen
Publiceringsdato 27. april 2021 Vil du søge Horizon Europe, eller rådgiver du Horizon Europe-ansøgere? Så lyt til webinarrækken om ansøgningsskabelonen for forsknings- og innovationsprojekter i Horizon Europe. Webinarrækken består af tre webinarer om henholdsvis excellence, impact og implementation. De tre webinarer holdes i maj.
Få din Horizon Europe-ansøgning tjekket
Publiceringsdato 22. april 2021 Nu kan danske forskere, der er koordinator for en Horizon Europe-ansøgning, få deres ansøgningsudkast præ-evalueret helt gratis. Tilbuddet er til dig, der står i spidsen for en Horizon Europe-ansøgning. Den kan nu få et grundigt kvalitetstjek af to eksterne evaluatorer – helt gratis.
EUopSTART-tilskud til Horizon Europe-ansøgninger
Publiceringsdato 06. april 2021 Der er godt nyt for Horizon Europe-ansøgere. Nu åbner EUopSTART-puljen igen for ansøgninger. Potentielle ansøgere til Horizon Europe kan via puljen få dækket nogle af de udgifter, der er forbundet med at forberede en Horizon Europe-ansøgning.
Strategisk Plan for Horizon Europe er vedtaget
Publiceringsdato 06. april 2021 Europa-Kommissionen vedtog den 15. marts 2021 den første Strategiske Plan for Horizon Europe. Planen dækker rammeprogrammets første fire år og fremsætter de overordnede strategiske linjer for programmets udmøntning af midler i rammeprogrammets søjle II.
79 talentfulde internationale forskere på vej til Danmark
Publiceringsdato 09. marts 2021 Med en bevilling fra Europa-Kommissionen i bagagen rejser 79 håbefulde internationale forskere til Danmark for at fordybe sig i deres forskning. Over halvdelen sætter kurs mod Københavns Universitet. Bevillingerne er delt ud under Marie Skłodowska-Curie Actions-programmet i Horizon 2020.
Fri forskning støttes gennem tre ansøgningsrunder i Det Europæiske Forskningsråd (ERC) i 2021
Publiceringsdato 26. februar 2021 Nyt om ERC’s ansøgningsrunder i 2021 har været ventet med spænding i de videnskabelige miljøer rundt om i Danmark. Nu er det blevet meldt ud, at i 2021 vil der være tre runder med støtte til fri forskning fra ERC.
Muligheder for dansk-tysk samarbejde i Horizon Europe
Publiceringsdato 01. februar 2021 Onsdag den 27. januar afholdt Danmarks Innovationscenter i München og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen webinaret ‘Få en flyvende start på Horizon Europe via et samarbejde med Tyskland’ for at give et overblik over, hvorfor og hvordan danske Horizon-deltagere finder deres næste samarbejdspartner.
Håndbog om Horizon Europe
Publiceringsdato 26. november 2020 Horizon Europe er EU's nye program for forskning og innovation. Det starter i 2021 og slutter i 2027. Håndbogen giver en introduktion til de mange forskellige muligheder i programmet, EU-reglerne og praktiske tips til ansøgningsprocessen.