Horizon Europe-opslag for 2025 er nu i luften!
Der forventes ikke substantielle ændringer i arbejdsprogrammerne i forbindelse med den endelige vedtagelse internt i Europa-Kommissionen.
Nye opslag om forskning og innovation
I Horizon Europe-arbejdsprogrammerne for 2025 er der bl.a. opslag om forskning og innovation inden for sundhed, kultur, civil sikkerhed, digitalisering, rum, klima, energi, transport, fødevarer, miljø og bioøkonomi - ligesom der er opslag for de fem Horizon Europe-missioner om bl.a. kræft og bæredygtige byer, ”New European Bauhaus” samt Det Europæiske Forskningsrum (ERA). Også arbejdsprogrammet til støtte for international forskermobilitet, Marie Skłodowska-Curie Actions, er nu præpubliceret.
Præpublicering åbner for EUopSTART
Præpubliceringen betyder også, at man nu igen kan søge økonomisk støtte hos Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til arbejdet med at skrive Horizon Europe-ansøgninger via EUopSTART. Det gælder alle de opslag, der er præpubliceret - dog ikke for Eurostars.
Læs mere
- Om de nye arbejdsprogrammer på Europa-Kommissionens hjemmeside
- Om ordningen EUopSTART og ansøgningsfrister i 2025
Kort om Horizon Europe
- Horizon Europe er EU’s program for forskning og innovation for 2021-27. Programmet støtter fri forskning, forskermobilitet, strategisk forskning og innovation, hvor tværfaglige løsninger og internationalt samarbejde er i højsædet. Alle opslag offentliggøres på EU’s Funding & Tenders Portal.
- Horizon Europe-opslagene forhandles i en række EU-programkomitéer, hvor Uddannelses- og Forskningsstyrelsen repræsenterer Danmark, og bidrager med input bl.a. fra de fem danske referencegrupper for danske aktører .
- Danmark er blandt de mest succesfulde EU-medlemslande i Horizon Europe. Siden programmets start i 2021 har danske forsknings- og innovationsmiljøer opnået deltagelse i knap 1.600 internationale innovations- og forskningsprojekter, som støttes af Horizon Europe.
- De fleste Horizon Europe-projekter skal gennemføres i samarbejde mellem førende forskere og virksomheder fra flere forskellige lande. De nyeste tal viser, at danske forskere og innovatører særligt samarbejder med Tyskland, efterfulgt af Spanien og Italien.
- Efterfølgeren til Horizon Europe forberedes netop nu af Europa-Kommissionen, og det forventes, at det danske EU-formandskab skal starte forhandlingerne fra sommeren 2025.
- Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vejleder danske forsknings- og innovationsmiljøer om Horizon Europe. Se kontaktoplysninger til styrelsens rådgivere.