Gå til indhold

Netværksmøde samler over 100 EU-rådgivere fra hele landet

Flere end 100 EU-rådgivere samlet til møde i det landsdækkende netværk EU-DK Support. De rådgiver om ni EU-programmer, der spænder fra støtte til forskning over digitalisering til studieophold i udlandet. Fokus på mødet var synergier mellem EU-programmerne og rådgivning til gavn for danske ansøgere.

Netværksmødet blev skudt i gang af vicedirektør Annemarie Falktoft i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun sagde bl.a. i sin velkomsttale:

”Arbejdet med at skabe synergier og ambitionen om mere synergi findes både på nationalt og europæisk plan, ikke mindst hos Europa-Kommissionen. Snakken om synergier kan være kompleks og svær at bringe ned til noget konkret, handlingsrettet. Men det er ikke desto mindre et vigtigt tema at tage livtag med i dette netværk, hvor ”no wrong door”-princippet er udgangspunktet for alle rådgivningsydelser i netværket.” Deltagerne viser med grønne og røde kort varigheden af deres medlemskab af netværket.

Programmet bød på oplæg, debatter og workshops, hvor deltagerne drøftede dagens tema om, hvordan de kan bygge bro mellem forskellige EU-programmer.

Drøftelser ved bordene mellem deltagerne i netværksmødets workshop.

Synergi mellem EU-programmer

Et af de gennemgående temaer i de forskellige oplæg var, hvordan et projekt i ét EU-program kan føre til et nyt projekt under et andet EU-program.

Den pointe understregede direktør Rozalia Godsk fra virksomheden Cinematronic. Hun fortalte i sit oplæg om virksomhedens udviklingsrejse, der omfatter udvikling af den første software til udvikling af en komplet professionel læringsplatform. En rejse, der er finansieret af midler fra bl.a. Innovationsfonden kombineret med midler fra EU-programmerne Creative Europe og Erasmus+. Undervejs fik virksomheden hjælp fra det lokale EU-kontor til at identificere relevante EU-programmer og samarbejdspartnere.

Synergi set fra et ansøgerperspektiv

Et andet gennemgående tema på dagen var, hvordan man gør livet nemmere for ansøgerne og udvider deres horisont til at omfatte flere finansieringskilder, som de effektivt kan navigere mellem. Nogle havde succes med at udarbejde standardindhold, der kan genbruges på tværs af programmer, andre havde fokus på systematisk læring og vidensdeling om både afviste og bevilligede ansøgninger, mens mulighederne for at tilpasse og genbruge idéer og ansøgninger til andre programmer også blev fremhævet som et greb, der kan lette ansøgningsarbejdet.

Aktiv deltagelse ved bordene på netværksmødets workshop. Formålet med netværksmødet var, at medlemmerne i netværket blev inspireret til at arbejde mere systematisk med synergi både i forhold til at bygge bro mellem de forskellige programmer og i forhold til at udvikle fælles rådgivningsydelser. Der blev udvekslet mange idéer ved bordene og i pauserne - og det lover godt for, at nye synergier kan spire frem og udfolde sig i fremtiden til gavn for flere danske deltagere i de ni EU-programmer.

Læs mere

Kontakt

Signe Brinch Schubert
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 85 52
Email: sigb@ufm.dk
Stefanie Bondy Jørgensen
Specialkonsulent
Tlf.: 72318217
Email: stbj@ufm.dk
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen