Gå til indhold

Nye tal om Horizon Europe: Danske forsknings- og innovationsmiljøer klarer sig godt

Forskere og innovationsaktører i Danmark kan se tilbage på et halvt år med stærke resultater, fortæller nye tal fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen om Danmarks deltagelse i Horizon Europe-programmet.

Danmark markerer sig stærkt i internationale forsknings- og innovationsprojekter. Siden Horizon Europe-programmets start i 2021 har danske forsknings- og innovationsmiljøer nu opnået deltagelse i knap 1.600 internationale innovations- og forskningsprojekter, som er bevilliget af Horizon Europe-programmet.

Programmet understøtter fremragende forskning, forskermobilitet og udvikling af banebrydende løsninger på samfundets store udfordringer.

En betydelig del af projekterne beskæftiger sig med globale udfordringer og europæisk industriel konkurrenceevne (under Søjle II i Horizon Europe-programmet). Søjle II støtter nytænkende forskning og innovation inden for blandt andet sundhed, klima, digitalisering og bæredygtig udvikling. Inden for denne søjle deltager 1.377 danske forskere og innovatører i 860 internationale projekter og har samlet opnået 658 millioner euro i bevillinger.

Horizon Europe-projekter gennemføres typisk i internationalt samarbejde mellem førende forskere og virksomheder fra forskellige lande. De nyeste tal viser, at danske forskere og innovatører særligt samarbejder med Tyskland, efterfulgt af Spanien og Italien.

Fakta om opgørelsen af EU-bevillinger

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen opgør halvårligt Danmarks deltagelse i EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe baseret på data fra Europa-Kommissionens ansøgningsdatabase eCorda. Den nyeste opgørelse dækker perioden januar 2021 til januar 2025 og viser bl.a.:

  • Danmark deltager i 1.566 Horizon Europe-projekter.
  • 2.263 forskere, innovatører, startups m.fl. er involveret i Horizon Europe-projekter.
  • Danske forsknings- og innovationsmiljøer har modtaget ca. 1.081 millioner euro i EU-bevillinger.

Den nyeste opgørelse indeholder ikke opdaterede tal for 'Videnskabelig Topkvalitet' (Søjle I), som bl.a. omfatter Det Europæiske Forskningsråd og forskermobilitetsprogrammet Marie Skłodowska-Curie. Disse tal er ikke opdateret i ansøgningsdatabasen eCorda.

Læs mere

Kontakt

Jonas Toft Ludvigsen
Chefkonsulent
Tlf.: 72317813
Email: jto@ufm.dk
Matthias Humer
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 87 10
Email: matu@ufm.dk
Signe Brinch Schubert
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 85 52
Email: sigb@ufm.dk
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen