Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation EU- og internationale programmer Horizon Europe Aktuelt Nyheder Danmark kommer rigtig godt fra start inden for det digitale område, industri og rummet i Horizon Europe

Danmark kommer rigtig godt fra start inden for det digitale område, industri og rummet i Horizon Europe

140 millioner kroner fra Horizon Europe er på vej til forskere og virksomheder i Danmark til forskning og innovation i bl.a. nye grønne teknologier og materialer. Hver 4. ansøger har succes med deres ansøgning. Det viser resultaterne fra første ansøgningsrunde.
Kontakt
Christian Holstein
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 66
Email: cho@ufm.dk

10. marts 2022

Resultaterne fra de første to opslag om ’Twin Transitions’ og ’Resilience’ under det digitale område, industri og rummet i Horizon Europe er godt nyt for Danmark. De viser et solidt hjemtag af midler og en høj succesrate for ansøgere i Danmark.

140 millioner kroner til 37 deltagere i Danmark

I alt kan 37 succesfulde danske partnere, heraf 18 private virksomheder, nu glæde sig over at være blandt de udvalgte internationale konsortier, der får finansiering til deres projekter. De danske partnere står til at modtage en samlet finansiering på lidt over 140 millioner kroner til forskning og innovation.

Hver 4. ansøger har succes

Den samlede succesrate for de danske ansøgere i de første opslag er på 26 %, hvilket er en 7. plads blandt alle 27 EU-medlemslande. Det er samtidig et tal, der lover godt for de videre danske anstrengelser i kommende ansøgningsrunder og Danmarks deltagelse i internationalt samarbejde om visionær forskning og innovation.

Fakta om det digitale område, industri og rummet

Programmet for det digitale område, industri og rummet – også kendt som Klynge 4 – i Horizon Europe rummer seks underprogrammer med forskellige fokusområder. Det første underprogram ’Twin Transitions’ støtter forskning og innovation i en bred vifte af nye teknologier og materialer i fremstillings- og procesindustrien. Det andet underprogram ’Resilience’ støtter forskning og innovation i strategiske og avancerede materialer. Begge underprogrammer har et grønt fokus.

    Læs mere

    Senest opdateret 10. marts 2022