Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation EU- og internationale programmer Horizon Europe Aktuelt Nyheder Nyt europæisk partnerskab styrker biobaseret cirkulær økonomi

Nyt europæisk partnerskab styrker biobaseret cirkulær økonomi

Med et nyt Horizon-program for forskning og innovation følger også nye partnerskaber. Horizon Europe er godt i gang, og nu begynder partnerskaberne at falde på plads. Et af de første om biobaseret cirkulær økonomi ser nu dagens lys. Og du kan være med.
Kontakt
Niels Gøtke
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 83 96
Email: nigoe@ufm.dk
Stefanie Bondy Jørgensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 17
Email: stbj@ufm.dk

16. december 2021

Rammerne for et af de nye offentlig-private partnerskaber, Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU), er netop faldet på plads. Og nu begynder arbejdet med at udforme det første arbejdsprogram, som forventes at være klar i løbet af sommeren 2022 med ansøgningsfrister i slutningen af næste år.

Med i alt 15 milliarder kroner fra EU og fra industrien vil CBE JU frem til 2031 finansiere innovative projekter, der skal fremme udviklingen af konkurrencedygtige cirkulære biobaserede løsninger og virksomheder i Europa.

Få indflydelse som partner i CBE JU

Det offentlig-private partnerskab, CBE JU, er indgået mellem den EU og et konsortium af biobaserede industrier, BIC.

Hvis man arbejder inden for biobaseret cirkulær økonomi og gerne vil deltage i projekter, som finansieres via CBE JU, bør man overveje et medlemskab i BIC. Det er muligt at søge uden at være medlem af BIC, men som medlem får man indflydelse på arbejdsprogrammer og faglige prioriteringer, og man kan have direkte fordele som partner i en ansøgning, hvis man er medlem af BIC.

Alle relevante interessenter som f.eks. store virksomheder, SMV'er, virksomhedsklynger, universiteter og andre forsknings- og videninstitutioner, regioner, foreninger og teknologiplatforme kan søge om medlemskab af BIC.

Via et medlemskab af BIC er man orienteret om - og opnår indflydelse på - bl.a. partnerskabets kommende opslag.

Læs mere

Senest opdateret 16. december 2021