Gå til indhold

EIC Transition

EIC Transition giver støtte til validering af teknologier og udvikling af forretningsplaner for teknologierne. EIC Transition er opdelt i hhv. Transition Open og Transition Challenges.

Transition Open består af åbne bottom-up calls, hvor der ikke er krav om, at den teknologiske løsning, der arbejdes på, skal ligge inden for et særligt forskningsfelt. Her vil man derfor kunne opnå støtte inden for alle områder, så længe man udvikler en banebrydende teknologi eller innovation med stor gennemslagskraft i markedet.

Transition Challenges består af top-down calls, hvor der er specifikke forskningsområder og udfordringer som ønskes løst. Udfordringerne tager afsæt i EU’s prioriteter inden for f.eks. grøn omstilling, det digitale område og sundhed.

EIC Transition projekter følger en såkaldt porteføljetilgang, hvilket betyder, at alle EIC-støttede projekter indgår i en samlet tematisk eller challenge-baseret portefølje af projekter. Hver af disse porteføljer er tildelt en EIC programme manager, som i samarbejde med projektdeltagerne vil hjælpe med at udvikle og justere projekterne for at maksimere deres relevans for den samlede portefølje. Som del af en portefølje, vil projekter også deltage i porteføljeaktiviteter f.eks. for at finde relevante partnere, identificere markedsmuligheder, mm.

Aktuelle muligheder under delprogrammet

EIC Transition har som formål at bringe en teknologi fra TRL 4 til 6 – dvs. fra proof of principle til en teknologi, der er demonstreret i et relevant miljø. Der gives støtte til udvikling af både teknologi og forretningsidé, og i ansøgningen skal der være et balanceret fokus på både teknologiudvikling og vejen til markedet.

EIC Transition giver støtte til en lang række aktiviteter ud over udvikling af teknologien. Det drejer sig bl.a. om produktdesign, udvikling af forretningsmodel og kommercialiseringsstrategi.

Ansøgning til EIC Transition skal indsendes senest 18 måneder efter, at det adgangsgivende projekt er afsluttet. Evalueringen af de indkomne ansøgninger vil bl.a. fokusere på teknologihøjden, teknologiens videre udvikling, markedspotentialet, teamet, partnerskaber og investeringsparathed.

Det vil være muligt at opnå 2,5 mio. euro i tilskud, og finansieringsraten er 100% for de deltagende parter.

Projekttyper der ydes støtte til

Research and Innovation Actions. Samarbejdsprojekt med maksimalt 5 deltagende parter som skal bringe en teknologi fra TRL 4 til TRL 6 – altså fra validering af teknologien til demonstration af teknologien i et relevant miljø.

Hvem kan søge

Man kan ansøge alene, hvis man f.eks. er en SMV, der har identificeret et kommercialiseringspotentiale efter f.eks. et Pathfinder-projekt. Men det kan også være, at flere parter går sammen i et konsortium for at udvikle teknologien i fællesskab og samtidig arbejde på de kommercielle aspekter af teknologien.

Alle typer juridiske enheder kan søge. Det er muligt at deltage som soloansøger eller som et mindre konsortium bestående af 2 til 5 indbyrdes uafhængige enheder, hvoraf minimum én partner er fra et EU-medlemsland. Virksomheder, der er større end SMV’er, kan kun deltage som del af et konsortium. Ansøger må have opnået de nødvendige IP-rettigheder til den teknologi, der er omdrejningspunktet for ansøgningen.

Krav til ansøgerne

For at søge om midler fra EIC Transition, skal man have gennemført et projekt støttet af FET Open, FET Proactive, ERANET calls fra FET arbejdsprogrammet, Pathfinder (Pilot) eller et ERC Proof of Concept grant. Projektet, der søges støtte til via EIC Transition, skal adressere den videre forskning og udviklingsaktiviteter baseret på resultaterne fra det adgangsgivende projekt. Ansøgeren skal ikke nødvendigvis have deltaget i det tidligere projekt, men skal kunne fremvise den nødvendige IPR for at videreudvikle og kommercialisere resultaterne det tidligere projekt.

For at søge midler gennem EIC Pathfinder skal man have en såkaldt Participant Identification Code (PIC). Denne fås ved oprettelse på EU’s Funding & Tenders Portal.

Den skriftlige ansøgning må maksimalt fylde 25 sider. Evalueres ansøgningen tilstrækkelig positivt, vil ansøger blive inviteret til et interview med EU-kommissionen. 4 uger efter interviewet vil ansøgeren få besked om, hvorvidt de modtager støtte.

Kontakt

Emma Emilie Højer Winther
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 78 99
Email: ehw@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 30. oktober 2023