Gå til indhold

CODAN klæder ErhvervsPhDerne godt på

Codan Forsikring er en af de virksomheder, der mest målrettet og aktivt inddrager ErhvervsPhD forskere i sin virksomhed.

Robert Schrønk Nielsen og Codan
Robert Schrønk Nielsen og Codan
Men forsikringsselskabet har også høstet håndgribelige gevinster af sin indsats for, at forskerne får mest ud af de treårige projekter, som gennemføres i en vekselvirkning mellem Codan og universitetet.

Senest har de tilknyttede forskere udviklet en helt ny metode til at beregne omfanget af udgifter ved de allerstørste skader, som udgør op imod en fjerdedel af alle forsikringsskader. Det har ført til flere artikler i udlandet, og at modellen nu er indarbejdet i Codans praksis.

"Måske er det netop Codans bevidste brug af ErhvervsPhDerne, der gør forskellen. Forsikringskoncernen har valgt at indgå et samarbejde på området med sin tidligere forskningsdirektør, Jens Perch Nielsen, der i dag er selvstændig konsulent og professor på Københavns Universitet. Han mener, at et vellykket ErhvervsPhD forløb kræver grundig forberedelse.

”Som ErhvervsPhD forsker er du tilknyttet både en virksomhed og en uddannelsesinstitution, og det er ikke nødvendigvis let, da du skal kombinere to forskellige tankesæt: Universitetets lange processer med virksomhedens driftsorganisation. Der er tale om et temposkift mellem to verdener, som kræver forberedelse,” siger Jens Perch Nielsen.

Han bruger derfor tid på at definere problemstillingen sammen med ErhvervsPhD forskeren. Oveni skal der bruges energi på at finde den rigtige person i den akademiske verden, fra et universitet eller en handelshøjskole.

”Det kan være en udfordring at definere en problemstilling, der er anvendelig for især traditionelle virksomheder. Samtidig bliver den akademiske verden mere og mere specifik i sine specialer, så der skal anvendes ressourcer på at finde den rigtige vejleder, ” siger Jens Perch Nielsen.

Codan har for tiden seks ErhvervsPhDere hos sig. Den seneste er Robert Schønrock Nielsen (34), som kommer fra CBS med en cand.merc. i økonomi og filosofi. Han vil undersøge, hvordan innovation og nytænkning kan fremmes i store organisationer og har tilknyttet Institut for Ledelse på Handelshøjskolen, Århus Universitet, som sin partner. Projektet fokuserer på, hvordan de tunge organisationer kan samtænke drift og udvikling og er dermed på flere måder en forlængelse af selve idéen med ErhvervsPhD ordningen: at få forskningen i den akademiske verden gjort anvendelig i erhvervslivet.

”Min tese er, at selvorganisering kan skabe et mulighedsrum, hvor der kan tænkes innovativt og skabes viden – også i store organisationer, hvor bureaukratiske processer kan virke hæmmende for innovation og udvikling,” siger Robert Schønrock Nielsen.

Han mener, at projektet giver ham en helt særlig indsigt i området, fordi han dels har mulighed for at forske, dels ”at få et værdifuldt indblik i hvordan tingene fungerer i praksis i virksomheden.”

For at sikre, at Codan kan anvende hans forskning, indgår Robert Schønrock Nielsen aktivt i et sideløbende ErhvervsPhD projekt om innovation. Målet er at udvikle teoretiske metoder, som umiddelbart kan overføres til virksomheden.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 19. maj 2020