Gå til indhold

Proteser: Reduktion af infektioner og smerte

Proteser anvendes i stigende grad af sundhedsvæsenet. Uheldigvis rammes en række af de proteseopererede efterfølgende af uforklarlige smerter og infektioner i forbindelse med proteserne

Budget: 41,5 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 18,5 mio. kr.

Formålet er at udvikle bedre metoder til påvisning og behandling af smerter og infektioner hos protesepatienter til glæde for både patienter og samfund.
Formålet er at udvikle bedre metoder til påvisning og behandling af smerter og infektioner hos protesepatienter til glæde for både patienter og samfund.
Konsortiet bag projektet ønsker at udvikle bedre metoder til påvisning og behandling af smerterne og infektionerne til glæde for både patienter og samfund.

Konsortiet bag ”Proteser: Reduktion af infektioner og smerte”, ønsker at udvikle nye molekylærbiologiske, medicotekniske, serologiske og billeddiagnostiske metoder, som kan styrke den vanskelige påvisning af infektioner ved hofte- og knæproteser.

Derved kan infektioner opdages tidligere og behandles med medicin uden operation, ligesom unødvendige operationer, der på nuværende tidspunkt foretages på et tvivlsom mikrobiologisk grundlag, kan undgås.

Konsortiet vil forbedre videngrundlaget på området gennem tre forskningsprojekter. Projekterne sætter fokus på forbedrede metoder til smertemåling, forbedrede metoder til diagnostik af smertende proteser, og ny viden om ekspression af gener hos inficerende bakterier.

Konsortiets deltagere

Virksomheder:

Nordic Bioscience, Copan, AdvanDx, Karl Storz Endoskope.

Forskningsinstitutioner:

Aalborg Universitet, Århus Universitetshospital (herunder Aalborg Sygehus og Hoved- Orto- Hjertecenter Ortopædkirurgisk Forskningsenhed i Region Nordjylland).

Rådgivnings- og videnspredningspart:

Teknologisk Institut

Kontaktperson:

Seniorkonsulent Jan Lorenzen, Teknologisk Institut

E-mail: jan.lorenzen@teknologisk.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 09. april 2013