Gå til indhold

Opslag til Energi (2) – EU’s 7. rammeprogram

Europa-Kommissionen har offentliggjort arbejdsprogrammet for temaet Energi. Opslaget fokuserer på forsknings- og demonstrationsaktiviteter inden for bæredygtig brændstofproduktion, intelligente energinetværk og viden som grundlag for energipolitiske beslutninger. Ansøgningsfrist: 24. januar 2013.

Emner i opslaget

Der udbydes emner/topics inden for følgende aktiviteter:

  • Aktivitet 3: VE Brændstofsproduktion
    (Renewable fuel production)
    Etablering af præ-kommercielt demonstationsanlæg i industriel skala inden for paraffinsk biobrændstof til luftfart.
  • Aktivitet 7: Intelligente energinetværk
    (Smart energy networks)
    Pan-europæiske energinetværk: Demonstration i stor skala af integrations- og driftsløsninger til innovative transmissionssystemer mhp. sammenkobling af vedvarende el-produktion.
  • Aktivitet 9: Viden til energipolitik
    (Knowledge for energy policy making)
    Viden som grundlag for energipolitiske beslutninger: Europæisk, videnskabelig og tværfaglig tænketank med formålet at understøtte europæisk energipolitik og vurdere den potentielle virkning af de politiske tiltag.

Projekttyper

Der er for aktivitet 3 og 7 tale om store samarbejdsprojekter med en såkaldt 'predominant demonstration component'. Som tommelfingerregel efterspørger Europa-Kommissionen hermed projekter med en fordeling på 25 % forskning og 75 % demonstration.

For aktivitet 9 er der tale om såkaldte koordinerings- og støtteaktioner. Her giver EU tilskud til koordinerings- og videndelingsaktiviteter.

Budget

83 millioner euro

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. januar 2013