Gå til indhold

Ansøgning til projektmidler vedr. fastholdelse af internationale studerende i Danmark

Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) offentliggør i dag opslag om projektmidler, som kan søges af UFM’s videregående uddannelsesinstitutioner til arbejdet med fastholdelse af internationale studerende i Danmark.

Størstedelen af de danske videregående uddannelsesinstitutioner uddanner internationale studerende, som læser en hel engelsksproget uddannelse i Danmark. En stor andel af disse internationale studerende forlader Danmark efter endt studie.

UFM ønsker at understøtte at flere af de dygtige internationale studerende i Danmark fastholdes efter endt studie, da denne gruppe udgør en vigtig og kvalificeret arbejdskraft for Danmark. 

Samlet set skønnes de internationale studerende fra de videregående uddannelser i gennemsnit at bidrage positivt til de offentlige finanser set over et helt liv, og der er et væsentligt potentiale for at forbedre det samlede regnestykke, hvis en større andel af internationale studerende kommer ud på det danske arbejdsmarked efter endt uddannelse. 

Derfor udbyder UFM 5 millioner DKK til et antal projekter, der har som formål at få flere internationale studerende ind på det danske arbejdsmarked efter afsluttet studie. Hensigten med projekterne er at udvikle, afprøve og evaluere tiltag, der kan bidrage til at fastholde de internationale studerende på det danske arbejdsmarked. 

Ansøgningsfrist: 1. oktober 2019, kl. 12:00

Kontakt

Anette Birna Muus Day
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 61
Email: amu@ufm.dk
Karin Ilsøth Rasmussen
Områdeleder
Tlf.: +45 72 31 82 13
Email: kra@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 08. juni 2020