Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation Opslag 2019 Indkaldelse af forslag til forsøg på rumstationen - Short Duration Mission til rumstationen

Indkaldelse af forslag til forsøg på rumstationen - Short Duration Mission til rumstationen

ESA har netop nu to indkaldelser (AO’s) om forsøg på rumstationen. Den ene til forsøg under Short Duration Missions og den anden i Electro-Magnetic Levitator på rumstationen. Deadlines er 1. juni og 1. juli 2019. Der er kun få danske forsøg på ISS for tiden – så kom bare i gang.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Short Duration Mission (billede)
Rumstationen. Foto: NASA

ESA’s her netop nu to højaktuelle Announcements of Opportunity (AO’s) for forskning på rumstationen. Indkaldelser til forsøg på rumstationen kommer ikke så ofte og højst en gang årligt – ofte med forskellig fokus. De to opslag har fokus på udnyttelsen af korte missioner og på at udnytte ESA’s elektromagnetiske facilitet på rumstationen.

Short Duration Mission til rumstationen

Deadline for indsendelse af forslag er 1. juni.

Forsøg på Short Duration Missions (SDM) er til eksperimenter, der kan gennemføres på mindre end to måneder. Muligheden for SDM er opstået på grund af forventede ændringer i transporten til rumstationen, sådan at nogle fremtidige missioner være kortere end de typiske seks måneders missioner, der flyves i dag. De eksperimenter, der søges gennem denne mulighed, skal være optimalt til netop at udnytte disse kortere missioner.

Short Duration Mission er 2. opslag på ESA's hjemmeside.

Danmarks medlemsskab af European Space Agency giver danske forskere og virksomheder mulighed for at gennemføre forsøg og forskning i vægtløshed i rummet. På samme link finder du også ESA’s åbne indkaldelser til Ground Based forsøg.

 

Senest opdateret 09. maj 2019