Du er her: Forside Ministeriet Job i ministeriet Ledige stillinger Fra ansøgning til svar

Fra ansøgning til svar

Topbillede
Få overblik over forløbet, fra du sender os en ansøgning, til du bliver ansat eller får afslag.

Første skridt på vejen til jobbet i Uddannelses- og Forskningsministeriet er at sende os en motiveret ansøgning, cv og eksamensbevis på baggrund af et konkret stillingsopslag. Tænk på at tilpasse din ansøgning, så den matcher til den profil, vi søger.

Hvornår hører jeg fra jer, når jeg har søgt en stilling?

Når du har søgt en stilling hos os, hører du tidligst fra os, når ansøgningsfristen er udløbet, så vi har haft mulighed for at vurdere alle de ansøgninger, vi har modtaget.

Hvis du ikke bliver indkaldt til en samtale, hører du senest fra os, når stillingen er besat. Vi giver besked via den mailadresse, du har oplyst i forbindelse med din ansøgning.

Hvordan er forløbet, hvis jeg bliver indkaldt til samtale?

Vi ringer til dig, hvis vi gerne vil se dig til en samtale. Under samtalen deltager typisk chefen og en til to medarbejderrepræsentanter fra kontoret. Samtalen varer cirka 45 minutter og tager udgangspunkt i din ansøgning og cv. Her vil vi blandt andet gerne høre nærmere om, hvorfor du mener, at stillingen er interessant for dig, og hvilke kvalifikationer, du mener, at du kan bringe i spil i jobbet. Der kan forekomme en faglig test i forbindelse med samtalen. Gør der det, vil det ofte fremgå af jobannoncen. Efter samtalen bliver du ringet op og får en tilbagemelding på, hvorvidt du går videre til en anden samtale, eller om du får et afslag.

Går du videre til anden samtale, vil du blive bedt om at udfylde en personlighedsprofil hjemmefra forud for samtalen. Besvarelsen af personlighedsprofilen bruges under anden samtale som et dialogværktøj til at blive endnu klogere på, hvordan du oplever dig selv i arbejdssammenhæng. Besvarelsen er fortrolig og deles kun med ansættelsesudvalget og Koncern HR. Under anden samtale er det kun chefen og en repræsentant fra Koncern HR, der deltager.

Når anden samtalerunde er afsluttet, afgøres det, hvem der skal tilbydes ansættelse. Du bliver herefter ringet op og bliver enten tilbudt jobbet eller får et afslag.

Tilbydes du jobbet, kontakter Koncern HR dig og informerer nærmere om den videre ansættelsesproces. Herunder at du modtager et konkret ansættelsestilbud med lønforslag og så videre, som du kan drøfte med din tillidsrepræsentant i ministeriet.

Hvor finder jeg ledige stillinger?

Alle vores ledige stillinger bliver annonceret på siden her.

Du kan også oprette en jobagent, hvor du selv udfylder kriterierne for, hvornår du vil gøres opmærksom på en nyopslået stilling fra os. Du kan oprette en jobagent på siden her (hr-manager-net.dk).

Se også

Sådan behandler vi dine personoplysninger.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Senest opdateret 10. juli 2019