Gå til indhold

Digital Post og sikker e-mail

Læs om sikker elektronisk kommunikation med Uddannelses- og Forskningsministeriets departement og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Digital Post

Med NemID og Digital Post kan borgere og virksomheder sende meddelelser sikkert til Uddannelses- og Forskningsministeriets departement og styrelser. Digital Post systemet sørger for, at meddelelserne bliver digitalt signeret og krypteret.

I Digital Post adressebogen kan du se, hvilke postkasser i ministeriet du kan sende Digital Post til, f.eks. postkasser til brug for de forskellige uddannelsesstøtteordninger.

Hvis du vil vil sende en Digital Post meddelelse til hovedpostkassen i ministeriets departement eller styrelsen, kan du bruge et af disse links:

Sikker e-mail fra egen postkasse

Du kan sendes sikre e-mails (digitalt signerede og krypterede e-mails) til hovedpostkasserne i departementet og styrelsen via disse e-mail-adresser:

  • Uddannelses- og Forskningsministeriets departement: ufm@ufm.dk
  • Uddannelses- og Forskningsstyrelsen: ufs@ufm.dk

NemID kan bruges til at signere og kryptere mails. Sikker mail kræver, at dit e-mailprogram er sat op til sikker e-mail, og du skal bruge NemID samt modtagers certifikat til at kryptere e-mailen.

Ud over de nævnte hovedpostkasser i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern er det muligt at sende krypterede e-mails til enkelte andre postkasser i departementet eller styrelsen. På nedenstående hjemmeside (nets-danid.dk) kan du indtaste en e-mail-adresse og få svar på, om der kan sendes krypterede e-mails til postkassen.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsministeriet
Senest opdateret 25. juni 2024